Kalvītis: WikiLeaks varētu izgaismot "Vienotību" • IR.lv

Kalvītis: WikiLeaks varētu izgaismot "Vienotību"

72
Aigars Kalvītis. Foto: Gatis Rozenfelds, F64

ASV diplomātu ziņojumi rādītu tagad valdošo politiķu patieso lomu iepriekš

Savienoto Valstu diplomātu no Latvijas sūtītās telegrammas, ja to publicēšana interneta vietnē WikiLeaks turpināsies, varētu izgaismot ne vienas vien personas patieso lomu 2007.-2008.gada notikumos, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" piektdien saka bijušais valdības vadītājs, agrākais Tautas partijas (TP) līderis Aigars Kalvītis, norādot uz pašreizējo "Vienotības" pārstāvju, viņaprāt, pārlieku ciešajām attiecībām ar toreizējo ASV vēstnieci Ketrinu Todu Beiliju.

Tolaik notikusi tagad "Vienotību" veidojošo politiķu ''brutāla cīņa par varu'', kurā izmantoti visi līdzekļi, ieskaitot ārvalstu, īpaši ASV diplomātu iesaistīšanu, caurkritušā TP politiķa pausto citē aģentūra BNS.

Kalvīti WikiLeaks rīcībā esošie sūtījumi un to saturs nepārsteidzot, jo informācijas vākšana esot normāla prakse, bet būtiskākais esot tas, ka bieži vien ar apzinātu dezinformāciju cenšas izkropļot šādu informācijas plūsmu, kā arī, izmatojot atsevišķu diplomātu personīgās kompetences līmeni, kāds mēģina sasniegt šaurus politiskus mērķus. Pēc Kalvīša domām, tieši tas arī noticis 2007.-2008. gadā. Ņemot vērā ''atsevišķus subjektīvus faktorus'', kuri gan sīkāk nav komentēti, minētajā laika posmā dažiem tagadējās varas nesējiem bijušas pārlieku tuvas attiecības ar toreizējo ASV vēstnieci.

"Daži politiķi tolaik burtiski sēdēja ASV vēstniecībā, daži atkal skrēja tur katru dienu un stāstīja visneiedomājamākās baumas gan par mani, gan par toreizējo valdību, cenšoties veidot kaut kādu ārēju spiedienu un panākt varas nomaiņu. Spilgtākos piemērus man nav grūti atcerēties – Kalvītis gribot kontrolēt visus drošības dienestus, Kalvītim esot apsolīts amats apmaiņā pret Abreni, Kalvītis esot par korupciju, Kalvītis esot nopircis vietu "Latvijas balzamā" un tā tālāk," klāsta bijušais valdības vadītājs, vienlaikus norādot, ka patiesībā viņš tikai gribējis "nodibināt parlamentāro kontroli pār specdienestiem un sakārtot lietas KNAB tā, lai vismaz nauda nezustu".

Ja WikiLeaks nopublicēs visus tā rīcībā esošos dokumentus, pēc Kalvīša domām, dažiem pašreizējiem Latvijas "varenajiem" varētu nākties atbildēt uz dažiem ne pārāk patīkamiem jautājumiem, jo viņu loma atsevišķos procesos varētu nebūt šodienas statusam glaimojoša. "Es šos ziņojumus gaidu bez bažām, man nav par ko kaunēties, uztraucas tie, kuriem acīmredzot ir par ko uztraukties," uzsver bijušais politiķis.

Komentāri (72)

buchamona 10.12.2010. 12.13

Manaas aciis tas buus tikai pluss tam politikjim, kursh ir mekleejis paliidziibu pie sabiedrotajiem, redzot kaa TP grauj LR droshiibas pamatus

+41
-3
Atbildēt

0

::Vai cis :: 10.12.2010. 12.13

Slimāku mazohistu par Kalvīti grūti pat iedomāties: publikas izsvilpts un apveltīts ar visiem iedomājamajiem epitetiem, caurkritušais “politiķis” joprojām spītīgi vārsta muti un lien visur, no kurienes viņu nepadzen ar kājas spērienu, tādējādi sekmīgi turpinādams graut jau tā pīšļos satriekto Taukmūļu Partijas tēlu.

+36
-3
Atbildēt

2

    runivs > ::Vai cis :: 10.12.2010. 17.20

    Tā gadās. Daži nav bijuši mājās, kad Dieviņš kaunu dalījis.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    putekliic > ::Vai cis :: 10.12.2010. 13.54

    Kalvītis pats tā nedomā. Viņa dziļāk pārliecība ir, ka tie ir nenovīdīgi, dumji, skaudīgi, neizglītoti kvaukšķi, kas, viņu, izmanīgo, gudro, pieredzējušo, bagāto, skaisto, veiksmīgo, vienkārši nepamatoti norej.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

Elita Ļabe 10.12.2010. 12.07

Vai kādam šīs vaimanas šķiet publicēšanas vērtas ?

+24
-3
Atbildēt

4

    varbūt ka tā > Elita Ļabe 10.12.2010. 15.28

    izskatās ka te apmetušies Vienotības sadomazohisti.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    janazakovica > Elita Ļabe 10.12.2010. 14.28

    ja it ka slepenajos un it kaa nopludinatos dok. godmanis figuree kaa pozitivais tels tad skaidrs ka fib velejas pasargat savu agentu.un visa si nopludinasa ir specdienestu rupigi pardomata akcija kura fib sasniedz savu merki un asandz savu- popularitati un domu ka nopludina patiesam istus un slepenus dok. viss sis pasakums domats loti naiviem cilvekiem…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > Elita Ļabe 10.12.2010. 16.12

    to bimbo1

    lai nu kurš runātu par sadomazohismu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Elita Ļabe 10.12.2010. 17.43

    to bimbo1
    Kurš te runātu par sadomazohismu? Jūs, vairākus desmitus miljonus beztiesīgos vergus, Staļins sameta zem vācu tankiem un paša izraisītā kara kurtuvē bet jums tas deģenerāts ir visu laiku izcilākais vadonis.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu