Iespējamā krievu spiedze neziņā par aizturēšanas iemesliem • IR.lv

Iespējamā krievu spiedze neziņā par aizturēšanas iemesliem

32
Māris Dinģelis

Krievu prese: Lielbritānija atriebjas Krievijai par Pasaules kausa izcīņu futbolā

Apcietinātā Jekaterina Zatulivetere, kuru britu varas iestādes tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā, pārsūdzēs lēmumu par deportēšanu. “Mani arestēja ceturtdien septiņos no rīta un sacīja, ka tikšu deportēta,” aizturētā atbildējusi raidsabiedrībai BBC.com ar e-pasta vēstules starpniecību.

Viņai nav paskaidroti aresta iemesli, kas “uztrauc visvairāk”. Nekādu plašāku informāciju par britu varas iestāžu aizdomām pret jauno sievieti nav saņēmusi arī Krievijas vēstniecība Londonā.

25 gadus vecā krieviete jau divus gadus ir parlamenta deputāta Maika Henkoka palīdze, kurš pārstāv Portsmutas dienvidu apgabalu. Tajā ir izvietota jūras karaspēka bāze. Parlamentā viņš strādā arī ar aizsardzības jautājumiem. Britu “Times” vēsta, ka no parlamentārieša biroja nosūtīta virkne pieprasījumu par aizsardzības jautājumiem un Lielbritānijas bruņojumu.

Zatuliveteri arestēt pieprasījis britu pretizlūkošanas dienests MI5. Jau ziņots, ka kopš Aukstā kara beigām šī ir pirmā reize, kad kādu parlamenta līdzstrādnieku apsūdz spiegošanā Krievijas labā.

Jaunā sieviete zina vairākas valodas. 2007.gadā viņa Lielbritānijā ieguva maģistra grādu. Viņas māsa ir precējusies ar angli, vēsta BBC.com .

Tikmēr krievu laikraksts Komsomoļskaja Pravda pirmdien izvirza versiju, ka, arestējot iespējamo spiedzi, Lielbritānija atriebusies Krievijai, ka tā ieguvusi tiesības rīkot Pasaules kausa izcīņu futbolā.

"Ja Anglija nebūtu saņēmusi pļauku sejā balsojumā par 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā rīkošanu, nebūtu arī nekāda spiegu skandāla," raksta izdevums. "Pierādījumi ir nulle, jo citādi krievu meiteni gaidītu tiesa, nevis izraidīšana. Tas viss izskatās pēc nenozīmīgas atriebības Krievijai."

"Džentlmeņi! Tas nav sportiski," par laikrakstā vēstīto, ziņo LETA/AFP.

Komentāri (32)

Aivars Krauklis 07.12.2010. 09.01

Būtiskāk par tās „meitenes” varoņdarbu aprakstu būti noskaidrot, ar kuru galvu britu deputāts domāja, vai ar kādu sviru tika regulēts, ka pieņēma tik vērtīgu un pieredzējušu 25gadīgu „palīdzi”. Cik reižu nav pierādījies, ka politiķis, kurš nespēj pārvaldīt kādu savu orgānu, ātri vien kļūst bīstams savai valstij.

+2
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 06.12.2010. 23.03

Ja meitene nav spiedze, kur te komsomoļcu pravdai sanāk atriebe !?

+1
0
Atbildēt

0

www.pearlytime.lv 06.12.2010. 22.18

Lāča pakalpojums: Komsomoļskaja Pravda šādi komentēdama noraus iespēju pie tējas tases Jekaterinai uzdungot kopā ar Vladimiru Vladimiroviču “Ar ko iesākas Dzimtene…” :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu