Medvedevs: var atsākties bruņošanās sacensība • IR.lv

Medvedevs: var atsākties bruņošanās sacensība

27
ITAR-TASS/LETA

Jauns raunds draudot, ja neizdosies sasniegt ''konstruktīvu sadarbību''

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs brīdinājis, ka NATO un Maskavas nespēja vienoties par pretraķešu aizsardzību varētu novest pie bruņošanās sacensības un jaunu Krievijas ieroču izvietošanas ārvalstīs.

"Turpmākajos desmit gados mēs saskarsimies ar sekojošu alternatīvu. Vai nu mēs piekrītam pretraķešu aizsardzībai un veidojam pilntiesīgu, kopīgu sadarbību, vai arī – ja mums neizdosies sasniegt konstruktīvu sadarbību – mēs piedzīvosim jaunu bruņošanās sacensības raundu," par Medvedeva teikto vēsta LETA/AFP.

Medvedevs to sacīja ikgadējā uzrunā deputātiem, ko translēja valsts televīzija. Viņš galvenokārt runāja par iekšpolitiku, taču pievērsās arī ārlietām, norādot, ka Rietumiem jāizvēlas – sastrādāties ar Krieviju pretraķešu aizsardzības jomā vai arī rēķināties ar sekām. "Un tad mums būs jāpieņem lēmums par jaunu triecienspēku izvietošanu," sacīja prezidents.

Šomēnes notikušajā Lisabonas samitā Krievija un NATO vienojās, ka meklēs iespējas sadarbībai kontinentālā pretraķešu vairoga izveidē. Medvedevs pieprasījis Krievijai vienlīdzīgu ietekmi attiecībā uz sistēmas darbību, kas nozīmētu līdz šim nepieredzētu militāro un izlūkošanas dienestu sadarbību abu pušu starpā.

Pēc nesenā NATO samita Lisabonā alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens paziņoja, ka Krievija ir piekritusi sadarboties NATO programmas ietvaros, lai aizsargātos pret ballistisko raķešu uzbrukumiem. „Pirmo reizi abas puses sadarbosies, lai sevi aizsargātu,” uzsvēra Rasmusens.

Prezidents Krievijas iedzīvotājiem solīja modernizēt ekonomiku un stabilizēt cenu pieaugumu, īpašu uzmanību pievēršot demogrāfiskajai situācijai.

Komentāri (27)

Janka, Janic 30.11.2010. 18.45

krievs atkal murgo , kaadaas aarvalstiis , kur šis liidiis atkal Kubaa??/ nevarees pavilkt , kuras tad buus taas aarvalstis kuraam radisies veelme pieņemt krievu miera speekus??? varbuut okupeetaas teritorijas Gruzijaa un Moldovaa???

+9
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > Janka, Janic 30.11.2010. 19.09

    Tas ir domāts iekšējai lietošanai…Kāda bruņošanās sacensība, ja nu vienīgi pret Ķīnu, bet tur domājams jau drīz un neatgriezeniski, izņemot stratēģiskos kodolieročus varbūt, zaudēs. Par NATO bloku nerunājot ! Bet Rasmusena optimisms robežojas ar naivumu…diplomātija ir laba lieta, bet ir lietas, kas neiet kopā !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 30.11.2010. 19.24

Cik atmiņā palicis, pēdējā bruņošanās sacensība izraka kapu ļaunuma impērijai, nākošā aizklapēs zārka vāku tās nožēlojamai agonējošai mantiniecei.

+10
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 30.11.2010. 19.33

Lāčadēls sapīpējies – „rietumiem jāizvēlas…, jārēķinās ar sekām…, mums būs jāpieņem lēmums…”, pat triecienspēkus izvietošot… Un pa starpu modernizēs ekonomiku. Jau 10 gadus kā modernizē, kamēr naftas cena moderna palikusi. A sapnis par triecienspēkiem vismaz labi raksturo, ar ko mums kaimiņos jādzīvo, i par to spasībo.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu