Ikšķiles draudze arhibīskapam uzdāvina zemes gabalu • IR.lv

Ikšķiles draudze arhibīskapam uzdāvina zemes gabalu

29
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Vanags: Cilvēki šajā draudzē bija tā ļoti noskaņoti vai arī vēlējās mani atbalstīt

Ikšķiles draudze Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapam Jānis Vanagam ir uzdāvinājusi īpašumu – zemes gabalu, vēstīja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums „De facto”. Dāvinājumu arhibīskaps ir pieņēmis.

„Es nekādā veidā neierosināju šo lietu, bet es saredzu šī jautājuma būtību. Cilvēki šajā draudzē bija tā ļoti noskaņoti vai vēlējās kaut kā atbalstīt mani un faktiski pieņēma šādu lēmumu man dāvināt šo īpašumu,” sacīja Vanags. 

Intervijā „De facto” viņš arī neslēpa, ka mēnesi uzturējies Anglijā katoļu meditācijas centrā, jo nezina nevienu luterāņu rekolekciju centru, kas piedāvātu viņam vajadzīgā veida rekolekcijas. „Es nezinu nevienu luterāņu meditācijas centru, kas piedāvātu šāda formāta rekolekcijas, proti, 30 dienu klusuma individuāli vadītas rekolekcijas. Tas bija vienīgais iemesls,” atbildēja arhibīskaps.

Jau ziņots, ka luterāņu baznīca nonākusi finanšu grūtībās. Vanags raksturoja, ka šobrīd situācija ir stabilizējusies, bet, „protams, mācītāju atalgojums joprojām ir lielu rūpju objekts”. Tāpat jau iepriekš rakstīts, ka Vanags pēc 18 gadiem luterāņu baznīcas līdera lomā ir aicinājis Sinodi lemt par viņa turpmāku atrašanos amatā.

Komentāri (29)

mario1 29.11.2010. 08.59

Un archibīskaps, redzot savu baznīcu uz bankrota sliekšņa, ar prieku šo dāvinājumu pieņēma.

+12
-3
Atbildēt

1

    anete_raugule > mario1 29.11.2010. 09.27

    Bet protams! Skaistie vārdi der tikai intevijai. Pat ja notiek neticamais un balsojums ir nelabvēlīgs, Vanags taču negatavojas iet strādāt par pastnieku un benzīntankā. Gan jau savējie neaizpirsīs :)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 28.11.2010. 22.47

Tagad Ikšķilē kritīs no gaisa debessmanna un paipalas…

+11
-3
Atbildēt

0

kdaljajev 28.11.2010. 21.50

Vajag pārējiem mācītājiem ņemt piemēru no Uģāles baznīckunga Kalniņa,kurš vada divas draudzes un vēl būvē un restaurē ērģeles.Ar runāšanu vien pāēdis nebūsi.

+5
-1
Atbildēt

1

    snjuu > kdaljajev 28.11.2010. 22.48

    :) tie ir citi stāsti. Izskatās gan, ka Tevis minētajam vīram pietiek arī laika bērnu audzināšanai (tā likās) :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu