Baha adventes kantātes • IR.lv

Baha adventes kantātes

28
Dāvis Valbaks, f64

Šodien Rīgas Vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā izskanēs divas Johana Sebastiana Baha kantātes Pirmajai adventei, ziņo aģentūra LETA.

Mūziķi darbosies diriģenta Māra Kupča vadībā.

Skaņdarbu "Schwingt freudig euch empor", BWV 36, un "Nun komm, der Heiden Heiland", BWV 62, atskaņojums, pēc rīkotāju norādītā, būs īpašs ar to, ka klausītājiem pirmo reizi Latvijā būs iespēja dzirdēt atskaņotāju sastāva modeli, kādam savus darbus iecerējis pats komponists. Leipcigas rātes radīto finansiālo apsvērumu dēļ savas dzīves laikā komponistam šāds atskaņotāju sastāvs bieži vien neesot bijis pieejams. Daudzas citas Eiropas pilsētas, tostarp arī Rīga, šādu izpildītāju sastāva modeli varējušas atļauties, taču tās nevarēja lepoties ar tik augsta līmeņa komponistu kā Bahs, norāda rīkotāji.

Rīgā savulaik tika izmantoti arī pēc Baha pasūtījuma Leipcigā izgudroti un darināti mūzikas instrumenti, kas saglabājušies Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja fondos.

Koncertā uz šo instrumentu precīzām kopijām spēlēs baroka orķestra "Collegium Musicum Rīga" mūziķi, kuriem pievienosies "Rīgas Baha ansamblis".

Pasākums sāksies plkst.18, ieeja – par ziedojumiem Vecajai Sv.Ģertrūdes baznīcai.

Koncertu atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Rīgas Senās mūzikas centrs.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu