Viltotas Latvijas pases cena – 1 540 latu • IR.lv

Viltotas Latvijas pases cena – 1 540 latu

5
Lita Krone, LETA

Kratīšanas laikā atrod klišejas ar Latvijas ģerboņiem un VID zīmogus

Drošības policija (DP) aizturējusi kādu  vīrieti, kurš par 2200 eiro jeb 1540 latiem pārdeva viltotu Latvijas pilsoņa pasi. Par to aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Vēlāk tika aizturēti vēl divi organizētā noziedzīgā grupējuma dalībnieki, no kuriem viens darbojās kā starpnieks viltoto dokumentu izgatavošanā un realizācijā, bet otrs – nodarbojās ar viltoto dokumentu izgatavošanu.

Noprotams, ka aizturētie viltoja arī citus dokumentus, tostarp atestātus par  vispārējās izglītības iegūšanu, autovadītāja apliecības. Personu mājās kratīšanas laikā tika atrastas klišejas ar Latvijas ģerboņiem un simboliku viltotu dokumentu izgatavošanai, trīs viltoti Valsts ieņēmumu dienesta zīmogi, datortehnika viltotu dokumentu izgatavošanai. Daļa no minētajiem dokumentiem bija paredzēta izmantošanai ārpus Latvijas teritorijas, pieļauj izmeklētāji.

Krimināllikumā paredzētais sods par šāda veida nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu