CIlvēks Karamazovs • IR.lv

CIlvēks Karamazovs

29

26.novembrī plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks Jāņa Vimbas monoizrādes "Cilvēks Karamazovs" pirmizrāde, informē teātra pārstāvji.

Iestudējums veidots kā mūsdienīga klasikas interpretācija, izmantojot fragmentu no Fjodora Dostojevska romāna "Brāļi Karamazovi". Monoizrāde veidota kopā ar mūzikas autoru Kārli Kazāku, horeogrāfu Andreju Filipovu, tapšanas asistentu Kasparu Zvīguli un kostīmu mākslinieci Eviju Dāboliņu. 

„Manuprāt, aktuāla tēma, kas šķiet būs svarīga, kamēr vien būs cilvēki. Par empātijas trūkumu, un pats galvenais par visiem zināmu faktu ignorēšanu, reakciju uz tiem un reālu atbildību. Izrādi veido domubiedru komanda – cilvēki, ar kuriem esmu strādājis jau vairākos projektos un uzskatu viņus ne tikai par saviem draugiem, bet arī domubiedriem un profesionāļiem, kas spēj vienoties kopīga mērķa sasniegšanā Kāpēc monoizrāde? Tā ir meistarības pārbaude un izaicinājums, kas vistiešākajā veidā saskan ar manu pārliecību par pasaules uzbūvi un attieksmi pret apkārtējiem notikumiem!” par izrādi saka aktieris Jānis Vimba.

J.Vimba Nacionālā teātra aktieru trupā ienāca 2007.gadā, uzreiz pēc Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra aktieru fakultātes absolvēšanas. 2007./2008. gadā tika atzīts par sezonas labākais jaunais skatuves mākslinieku par Fēliksa lomu izrādē Slīdošā Lūče. 

Izrādes: 27. novembrī, 3. un13. decembrī, 11. janvārī.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu