Budžetu konsolidēs par 280 miljoniem • IR.lv

Budžetu konsolidēs par 280 miljoniem

31
Budžets Saeimā tiks nogādāts šajā portfelī. Autors: Ieva Čīka, LETA

Tagad valdībai ar aizdevējiem jāvienojas par konsolidācijas pasākumiem

Valdība ar starptautiskajiem aizdevējiem svētdien vienojās par nākamā gada budžeta konsolidācijas apjomu 280 miljonu latu apmērā, informē premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Turpmākajā sarunu gaitā valdībai un starptautiskajiem aizdevējiem vēl būs jāvienojas par konsolidācijas pasākumiem.

„Ņemot vērā Latvijas ekonomikas ātrāku atveseļošanos, mēs pārliecinājām mūsu partnerus, ka nākamā gada budžeta konsolidācijas būs 280 miljonu latu apmēra, nevis vairāk,” sacīja finanšu ministrs Andris Vilks. Kā zināms, iepriekš konsolidācijas apmērs tika minēts 350 – 390 miljonu apmērā.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis norādījis, ka valdībai, lemjot par konkrētiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, lielu uzmanību būs jāpievērš tam, lai uzņēmējdarbība iegūtu izaugsmes un turpmākas attīstības iespējas. Tas ir nozīmīgi mūsu valsts turpmākai izaugsmei un pilnīgai krīzes pārvarēšanai, viņš uzsvēra.

Saskaņā ar valdībā jau apstiprināto budžeta pieņemšanas grafiku, iesaistot valdības sociālos un sadarbības partnerus, valdība turpina darbu pie valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas. Plānots, ka otrdienas, 16.novembra, ārkārtas sēdē, valdība skatīs budžeta konsolidācijas pasākumus.

Valdība budžeta projektu Saeimā plānojusi iesniegt 7.decembrī.

Komentāri (31)

www.vecamate.lv 14.11.2010. 16.23

Labākais no sliktajiem variantiem.Malači! Vēl tikai nogriezt pareizajās visādu liekēžu vietās,un reāli pareformēt pārvaldi.

+24
-1
Atbildēt

0

kkristaps 14.11.2010. 17.46

Visvairāk jebkuru ekonomikas attīstību bremzē nejēdzīgi augstais korupcijas līmenis un nesakārtotā tiesību sistēma – neviens investors negrib ieguldīt valstī, kur jāmaksā “neoficiālie piecenojumi” un nav zināms, vai rīt netiks pieņemts kāds nebūt likums ar atpakaļejošu spēku. Pēc manas saprašanas, galvenie attīstības nodrošināšanas un tātad arī IKP pieauguma pasākumi jāsāk taisni ar šiem diviem jautājumiem.

+21
-2
Atbildēt

2

    piziks > kkristaps 15.11.2010. 01.02

    Turklāt neviens taču vairs netraucē beidzot ķerties pie strukturālajām reformām, bet… tas nozīmētu likvidēt visas “kormuškas”, pie kurām barojas Vienotības vairāki slēptie kardināli kā Jaunups jr. ar saviem daudzajiem klasesbiedriem. Ne velti Vienotību masveidā sauc par budžetnieku partiju, tādēļ uz str-formām varam necerēt.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > kkristaps 14.11.2010. 18.33

    Jāpiezīmē, ka daudzi ārzemju uzņēmēji nemaz tik slikti nenovērtē to teorētisko darba vidi. Taču tieši slepenās maksas, kukuļi, utt. un fakts ka ir ļoti daudzi veidi kā ierēdņi bez jebkādas atbildības var čakarēt uzņēmējus, arī atgrūž investīciju ienākšanu.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

ﮎandijs Be1t1kﮎ 14.11.2010. 16.45

Kā teica Rainis: ~Mēs esam tik lieli kā mūsu griba. šobrīd pilnīgi pietiktu
ar valsts pārvaldes reformu, bet pārējo no ēnu ekonomikas…

+16
-3
Atbildēt

2

    girts_gansons > ﮎandijs Be1t1kﮎ 14.11.2010. 17.39

    …bet pārējo no ēnu ekonomikas…
    ————
    Ja ieklausīsimies Raiņa teiktajā: Ikvienam roka jāpieliek …

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    re_marx > ﮎandijs Be1t1kﮎ 14.11.2010. 21.26

    No vienas puses mūsu griba tikt vaļā no korupcijas. No otras puses – korumpēto ierēdņu vēlme turpināt ievākt naudu. Atliek noskaidrot, kura griba ir lielāka :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu