Caur Rīgas ostu uz Afganistānu varētu vest arī militārās kravas • IR.lv

Caur Rīgas ostu uz Afganistānu varētu vest arī militārās kravas

33
Nora Krevņeva, F64

Pēc Lisabonas samita varētu būt lielāka skaidrība šajā jautājumā

NATO un Krievija tuvākā gada laikā varētu vienoties arī par militāro preču pārvadāšanu pa tranzīta ceļu uz Afganistānu, kas ved caur Rīgas ostu, par to BNS informējis ārlietu ministra Ģirts Valdis Kristovskis (“Vienotība”) pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fo Rasmusenu.

Patlaban caur Rīgas ostu tiek nodrošināti aptuveni 30% no kopējā nemilitāro kravu apmēra, caur Latviju tiek pārvadātas ASV, Lielbritānijas, Spānijas un Beļģijas kravas. Ja šis tranzīta ceļš sevi apliecināšot kā uzticamu, to varētu izmantot arī militāro preču piegādei, sacīja ministrs. Preču apmaiņa varētu notikt abos virzienos.

Kristovskis pieļāva, ka pēc Lisabonas samitā notiekošās NATO-Krievijas padomes sanāksmes varētu būt lielāka skaidrība šajā jautājumā. Viņaprāt, alianse ar Krieviju par to varētu vienoties gada laikā.

NATO-Krievijas padomē, kur piedalīsies arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, tiks pārrunāta sadarbība Afganistānas stabilizācijas jautājumos. Lisabonas samits notiks 19. un 20.novembrī.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu