Vācieša prēmija Rokpelnim un Briedim • IR.lv

Vācieša prēmija Rokpelnim un Briedim

32
Mārtiņš Zilgalvis, f64

2010.gada Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā saņēmuši Leons Briedis un Jānis Rokpelnis

Leonam Briedim prēmija piešķirta par dzejoļu krājumu "Mijkrēšļa rokraksts", kura izdevējs ir "Jāņa Rozes apgāds", savukārt Rokpelnis, kurš šo prēmiju saņem jau otro gadu pēc kārtas, tiek apbalvots par dzejoļu krājumu "Nosaukums", ko izdevusi izdevniecība "Neputns", ziņo aģentūra LETA.

Konkursa komisija piešķīrusi arī speciālbalvu Mairai Asarei un Sergejam Moreino par dzejoļu krājumu "Hanzas aukstā liesma", ko izdevis "Apgāds Mansards".

Prēmijas pasniegšanas sarīkojums notiks piektdien, 12.novembrī, plkst.18 Ādažu Kultūras centrā.

Prēmijas fonds ir 1500 lati. Pateicībā par ieguldījumu dzejas popularizēšanā un pretendenta pieteikšanā piemiņas balvas saņems arī izdevniecības, kuru pieteiktais pretendents iegūs Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā.

Prēmijas mērķis ir godināt dzejnieka Ojāra Vācieša piemiņu, kā arī atbalstīt latviešu dzejnieku jaunradi un jauno autoru devumu dzejā. Pretendentus prēmijas saņemšanai izvirza grāmatu apgādi, laikrakstu un žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, valsts un sabiedriskās organizācijas. Prēmijas saņemšanai var tikt izvirzīts ikviens iepriekšējā literārajā gadā izdota dzejoļu krājuma autors.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu