Latviešiem esot pārmaiņām piemērota domāšana • IR.lv

Latviešiem esot pārmaiņām piemērota domāšana

9
Raitis Plauks, F64

Eksperts iesaka uz visām problēmās skatīties kā uz iespējām

Latviešiem ir pārmaiņām piemērota domāšana, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina ekonomisko procesu prognozētājs – futurologs Magnuss Lindkvists. Viņš uzskata, ka par to liecina vēsture, sākot jau no komunisma sabrukuma un beidzot ar vēlākiem notikumiem.

Viņš norāda, ka latviešiem ir jāmaina veids, kā tiek vērtētas dažādas lietas. "Jums uz visām problēmām vienkārši ir jāskatās kā uz iespējām. Mēs esam mazi? Lieliski. Mums nav daudz naudas? Vēl labāk! Cilvēki brauc prom? Ļoti labi – viņi kļūs daudz kreatīvāki," spriež Lindkvists.

Eksperts norāda, ka mazas valstis vienkārši ir spiestas būt ļoti inovatīvas. Konkurētspējīgus un inovatīvus produktus varot radīt arī bez valsts atbalsta.

"Problēma ir tajā, ka mēs bieži vien apbrīnojam uzņēmumus nepareizajā to attīstības fāzē. Mēs tos apbrīnojam, kad tie ir topā. Bet mēs neapbrīnojam uzņēmumus, kad tie ir kļūdījušies un ir ļoti nodarbināti ar domām kā attīstīties tālāk, ar inovācijām. Mēs neapbrīnojam mazus uzņēmumus, jo vienkārši par tiem neko nezinām. Domāju, ka mums ir vajadzīgi jauni varoņi – mazi uzņēmumi, uzņēmumi, kas ir piedzīvojuši smagu kritienu un ir spējuši atgriezties. Ir jābūt ļoti uzmanīgiem, par mērķa simboliem izvirzot vienu vai divus lielus uzņēmumus. Rīgai daudz veselīgāk būtu, ja šeit būtu vairāki tūkstoši mazu uzņēmumu, nevis viens liels," klāstīja eksperts.

Viņaprāt, runāšana tikai par lielu uzņēmumu radīšanu, lielā mērā ir lūkošanās atpakaļ 20.gadsimtā. Viņš pauda pārliecību, ka "nākotne ir mikrotirgi un spēja tajos atrast savu nišu".

Komentāri (9)

janisvinodis 07.11.2010. 18.37

Kārtējais tukšais paziņojums, kuram nav pat pseidozinātniska seguma. Čalim vienkārši tā liekas un viņš grib mūs uzmundrināt. Paldies par to pašu.

+2
0
Atbildēt

0

mantins7 07.11.2010. 13.02

Pareizi runā cilvēks. Tādas frāzes kā “mēs esam maza valsts” vajadzētu ar likumu aizliegt un kontrolēt ievērošanu ar tādu pašu rūpību kā devalvācijas baumu palaidējus.

+2
0
Atbildēt

0

Miceks 07.11.2010. 14.36

Tukša ūdens liešana! Tad lai aizbrauc uz Rozēniem,Liepnu …jeb varbūt uz Baltinavu vai Birzgali un lai parāda praksē!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu