Zemgum Zaharānam labākā karikatūra par Eiropu • IR.lv

Zemgum Zaharānam labākā karikatūra par Eiropu

27
Uldis Saulītis "Kaimiņi". Avots: EPIB

Karikatūrās norāda uz eiropiešu dažādību un Lielo Kaimiņu austrumos

Profesionāļu kategorijā karikatūru konkursā par Eiropu uzvarējis Zemgus Zaharāns, bet amatieru kategorijā Uldis Saulītis, informē Eiropas Parlamenta informācijas birojs, kas bija Latvijā izsludinājis konkursu “"Eiropas Parlamenta smieklu vitamīni". Konkursam tika iesniegtas astoņpadsmit karikatūras.

Izvarētājus noteica Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš un Roberts Zīle, žurnāliste Ina Strazdiņa un Dina Afanasjeva, starptautiskās studentu organizācija AIESEC pārstāve, kā arī interneta vietnes www.europarl.lv lietotāji.

Kā pamatoja Kariņš, Zaharāna karikatūra atzīta par labāko, jo tā liek pasmaidīt par dalībvalstu īpatnībām, vienlaikus uzsverot stipras Eiropas pamatprincipu – visu dalībvalstu viedokļu vērā ņemšanu jeb vienotību dažādībā.

Savukārt Zīle par Saulīša karikatūru tieca: “Eiropas Parlamenta ikdienas darbā mums, Baltijas valstu deputātiem, bieži nākas uzsvērt pārējo ES dalībvalstu kolēģiem, ka daudzās likumdošanas jomās, Baltijas valstīm ir jārēķinās ar mūsu Lielo Kaimiņu".

Otro un trešo vietu profesionāļu kategorijā ieguva Gatis Šļūka un Gaļina Gruziņa, bet amatieru kategorijā – Rūta Liepiņa un Solvita Lauzēja. Visas konkursam iesniegtās karikatūras var aplūkot www.europarl.lv.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu