Kots kritizē ziņu dienestu un paziņo par pārmaiņām • IR.lv

Kots kritizē ziņu dienestu un paziņo par pārmaiņām

40
Andrejs Terentjevs, F64

NEPLP neredz pamatojumu paša LTV ģenerāldirektora atbrīvošanai no amata

Latvijas Televīzijas (LTV) vadītājs Edgars Kots paziņojis par pārmaiņām ziņu dienestā, veltot kritiku žurnālistiem par Angelas Merkeles vizītes Latvijā atspoguļojumu. Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis apstiprina, ka gatavojas “kvalitatīvām izmaiņām”, savukārt personālijās izmaiņu nebūs. Pats Kots amatā jūtas droši, arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome neredz pamatojumu viņu nomainīt.

“LTV 1.kanālam ir jākļūst analītiskākam, gudrākam, nevis jānodarbojas ar rokošo žurnālistiku,” izpaužas Kots. Esot jādefinē, kam sabiedriskais medijs liek uzsvarus – vai dodas politiķu ikdienas pēdās vai ir soli tiem priekšā un veido savu dienaskārtību.

Sabiedriskajai televīzijai arī nepieciešams ātrāk reaģēt uz dažādiem notikumiem, viņš paskaidroja “Nozare.lv”. "Uzskatu, ka arī sabiedriskajai televīzijai jāspēj laikā atspoguļot notikumus valstī. Arī mums jāspēj sekot līdzi jaunākajām tehnoloģijām, tāpēc tuvākajā laikā izskatīsim izmaiņas saturā un tehnoloģijās," sacīja Kots.

Ziņu dienesta vadītājs Gailītis Ir.lv pastāsta, ka otrdienas rītā pēc Kota paustās kritikas avīzē devies pie ģenerāldirektora. Viņam pateikts, ka no ziņu dienesta tiek sagaidītas kvalitatīvas satura pārmaiņas, savukārt personālijās izmaiņas neesot plānotas. Attiecībā par mani nekādas izmaiņas nebūs, es palieku savā amatā, atstāstīja Gailītis. Viņš atzīst, ka daļēji paustajai kritikai ir pamats, taču izmaiņas būšot kompleksas un notiks visā 1.kanālā, kas piedzīvojis smagu reitingu kritumu. TNS jaunākie dati liecina, ka šogad septembrīskatītāji  LTV veltījuši tikai 7,5% skatīšanās laika daļu.

“Veicam iekšējo analīzi, liekam stratēģiju, kā strādāt no nākamā gada,” saka Gailītis. Žurnālisti mēģināšot vairāk paļauties uz saviem spēkiem un iet notikumiem pa priekšu. Būšot vairāk pašu stāstu un vairāk materiālu no reģioniem. Gribam atgriezties pie laukiem, pārmaiņas iezīmē ziņu dienesta vadītājs.

Pats Kots savā amatā jūtas droši, raksta 'Neatkarīgā”. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) neviens no locekļiem neesot paudis iniciatīvu diskutēt par LTV vadītāja nomaiņu. “Padome neredz pamatojumu, lai tagad pēkšņi atbrīvotu LTV vadītāju. Ja kādam ļoti gribas šo amatu, tā ir viņu darīšana. Un tie, kas izplata šīs baumas, ir kaut kāda mistiska struktūra, jo padomē neviens no locekļiem neko tādu nav paudis,” laikrakstam uzvēris padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Par Kota atbrīvošanu no amata ziņoja “pietiek.com”, atsaucoties uz neoficiālu informāciju varas kuluāros. Strauji ir kritušies LTV reitingi, savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs informējis NEPLP, ka, pārdodot ekskluzīvas tiesības tirgot reklāmas laiku hokeja spēļu translācijās, iespējams, Kots pārkāpis likumu.

Komentāri (40)

dro 19.10.2010. 14.04

Pirmām kārtām jālikvidē gaisa jaucēju kantoris ar Ābramu priekšgalā, tad jāķeras pie LTV vadības. Ja bērnu dārza audzinātājai tiek prasīta augstākā izglītība, kā sabiedrisko TV var vadīt neizglītoti cilvēki?

+20
-1
Atbildēt

3

    ievuliitis > dro 19.10.2010. 14.15

    Neesmu lietas kursā – publisko, lūdzu, kurš tur ir analfabēts?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 19.10.2010. 15.51

    betijacelmale. Kotam nav augstākās, Gailītis it kā nupat ieguvis bakalauru.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 19.10.2010. 17.35

    Varbūt tur morālo kritēriju neesamība tiek pielīdzināta maģistra grādam?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 19.10.2010. 14.08

“Padome neredz pamatojumu, lai tagad pēkšņi atbrīvotu LTV vadītāju”
Vai tas, ka sabiedriskās TV reitings ir strauji krities nav tam pietiekošs pamats?

+19
0
Atbildēt

0

Zoņtiks 19.10.2010. 14.13

Jā, jā pārmaiņas vajag – tikai tām ir jābūt pamatotām un Valsts televīzija nevar virzīties tikai pēc reitingiem. Bez tam, rokošā žurnālistika ir vajadzīga “pēc definīcijas”, jautājums varētu būt par kvalitāti un par to vai tā ir neatkarīga. Manuprāt, LTV līdzīgi kā zivs pūst no galvas… bet nav jau brīnums, ka “galva” vainīgos meklē citur.

+16
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu