Nosūta tiesai lietu par aģitāciju Latgales Radio • IR.lv

Nosūta tiesai lietu par aģitāciju Latgales Radio

25
Rūta Kalmuka, F64

Elektronisko mediju padome lūdz izskatīt iespējamo priekšvēlēšanu likuma pārkāpumu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien administratīvajai rajona tiesai nosūtījusi lietu par iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumu Latgales Radio, vēsta aģentūra BNS.

NEPLP ceturtdien noklausījusies Monitoringa centra ziņojumu par SIA "MG Latgolas Bolss" programmas "Latgales Radio" pārkāpumiem 14.septembrī, kad reklāmas blokos vairākas reizes pārraidītas apvienības "Ražots Latvijā" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK politiskās reklāmas bez norādes par apmaksātāju. Tādējādi ir pārkāpta likuma "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" norma, kas paredz, ka pirms katras priekšvēlēšanu aģitācijas vai uzreiz pēc tās jāpaziņo, kura politiskā organizācija vai kurš deputāta kandidāts šo priekšvēlēšanu aģitāciju ir apmaksājis.

Padome nolēmusi noformēt administratīvo protokolu un lietu nosūtījusi administratīvajai rajona tiesai.

Padome nolēma arī atjaunot apraides atļauju SIA "Latgales Reģionālā Televīzija" līdz 2020.gada 13.oktobrim.

Komentāri (25)

mikijs 14.10.2010. 17.12

Kā partijas var būt atbildīgas par to ka nav nosaukts apmaksātājs? Varbūt nedzīvoju Latgalē, bet pa tiem radio, kas Jurmālā iet, lielās partijas-konkrēti PLL popularizēja tā sauktās privātās reklāmas, kur reklāmu itkā apmaksāji paši reklāmas ierunātāji-starp viņiem Lipmans un citi kungi…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu