Urbanovičs nevēlas komentēt to kā nav – piedāvājumu būt valdībā • IR.lv

Urbanovičs nevēlas komentēt to kā nav – piedāvājumu būt valdībā

38
Lauris Vīksne, F64

Atrašanos opozīcijā vērtē kā unikālu iespēju baudīt uzticības mazināšanos pozīcijai

"Es vairs nevēlos komentēt to, kā nav. Nav mums nekas piedāvāts, nav arī sarunāts nākamais sarunu raunds, jo nav skaidrības par pirmo. Ja arī mūsu vienīgajā tikšanās reizē no "Vienotības" kāds izteica kādu piedāvājumu, tad mēs to nedzirdējām," aģentūra LETA vēsta par “Saskaņas centra” (SC) līdera Jāņa Urbanoviča uzsvērto žurnālistiem. "Latvijas faktu" direktors Aigars Freimanis uzskata, ka SC drīzāk pats varētu izvēlēties palikt opozīcijā.

"Kad būs piedāvājums, tad arī paudīsim savu attieksmi. Pašlaik mēs netraucēsim [premjeram Valdim] Dombrovska kungam nodarboties ar šo smago koalīcijas veidošanas darbu," norādīja Urbanovičs. "Ja Dombrovskis vienosies ar VL-TB/LNNK, tad mēs to respektēsim," šodien teica politiķis.

Intervijā Latvijas Radio sabiedrisko pētījumu firmas ''Latvijas fakti'' vadītājs Aigars Freimanis pauda viedokli, ka SC drīzāk izvēlēsies palikt opozīcijā. Viņš uzskaitīja vairākus iemeslus – partijā trūkst kompetentu cilvēku, SC nav pieredzes izpildvarā, kā arī daudzi “saskaņieši” slikti zina latviešu valodu. “Nonākt pirmo reizi varā un izblamēties, to es domāju, ka viņi nav gatavi izdarīt,” teica Freimanis.

Savukārt, ja SC būtu starp varas partijām, SC varētu iet ZZS ceļu. Eksperts atgādināja, ka ZZS savulaik piesaistīja Uldi Auguli, Tatjanu Koķi, Ramonu Umbliju, kas ieņēma ministra amatus. “Uzmanīgu dara Urbanoviča retorika, kas sākās ar cietu frāzi – es būšu vara. Tad sākās atkāpšanās, un viņš sāka daudz runāt par ministriem profesionāļiem, kam jānāk no malas,” atgādināja Freimanis.

“Latvijas Faktu” vadītājs prognozēja, ka koalīciju varētu veidot “Vienotība”, ZZS un “nezinu kādā statusā“ VL-TB/LNNK. “Tā ir unikāla iespēja atrasties opozīcijā un ērti baudīt, kā pozīcija deldē savus uzticības punktus, jo pat pie ģeniālas sarunas un komunikācijas ar sabiedrību, nedomāju, ka tā ir uzvarētāju koalīcija, kas varēs plūkt laurus vēl un vēl, kas iegūti šajās vēlēšanās, jo lēmumi būs ar sekām.” Viņaprāt, Valdim Dombrovskim šobrīd atbildības nasta uzkrauta ir pārāk liela – gan fiziski, gan emocionāli.

Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais premjera amata kandidāts Aivars Lembergs šodien aģentūrai LETA izteicies, ka darbs pie jaunās valdības veidošanas norisinās lēnāk, nekā varētu vēlēties.

"Faktiski kopš vēlēšanām tās lietas virzās uz priekšu ļoti lēni. Ja mēs skatāmies pēc stāvokļa uz 4.oktobri – it kā tajā brīdī bija diezgan skaidri izrādīta iniciatīva no "Vienotības" un [premjera Valda] Dombrovska puses, ka jauno koalīciju jaunais parlaments veidotu šādā sastāvā – "Vienotība", ZZS un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK -, tad šobrīd šis jautājums vēl aizvien nav skaidrs un pēc būtības vēl viss var mainīties, tik nav saprotams īsti, kurā virzienā," Lemberga teikto citē LETA.

Komentāri (38)

www.vecamate.lv 13.10.2010. 20.42

Ezim skaidrs,ka urbisti tagad nepakam neies koalīcijā,lai ko viņiem piedāvātu..Tukša laika šķiešana. Vienīgā jēga ko šams pateica- SC skatīsies kā citi strādās, un gaidīs īsto brīdi..

+13
0
Atbildēt

0

buchamona 13.10.2010. 21.05

Man rodas sajūta, ka ir daļa mūsu Vienotības politikāņi ar “plašu redzējumu”, kuri vairāk vēlas skatīt SC koalīcijā, kā pats Urbanovičs :) Tādēļ arī viss tik sarežģīti notiek.

Prātā ienāca citā doma – nu jau vairākas dienas tāda spriedze Latvijā…bet Šķēli un Šleseru neviens vairs nepiemin :)) Gandrīz vai neticami

+13
0
Atbildēt

1

    putekliic > buchamona 14.10.2010. 09.08

    Jā, par Šleseru nekas nav dzirdēts ne redzēt kopš pēcvēlēšanu nakts. Tā jau ir – sirdī tāds rūgtums un teikt arī vairs nav ko…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Kinskis 13.10.2010. 21.53

Urbanovičs ir vecs komunists un intrigants, kurš apzināti rada visādus pārpratumus un mēģina citus sašķelt. To varētu saukt par strīdināšanu.
Ja atskatās uz to, kā Krievija panāca ietekmi Ukrainā, tad tur viss sākās ar to, ka pamazām tika drupināta koalīcija, pa starpām pārpērkot deputātus, līdz kādu dienu Krievija tika pie kontrolpaketes parlamentā. Sekas mēs tagad labi redzam, uz kurieni virzās Ukraina.
Liekas, ka šeit tiek pielietota līdzīga taktika, kad vispirms tiek spekulēts uz iespējamām nesaskaņām koealīcijā “V+ZS+VL” un tiek kultivēti mīti par fašistiem un dažādām iekšējām pretrunām.
p.s. Medijiem vajadzētu šo personu ignorēt. Un ja ir vēlme veidot nopietnu dialogu ar SC, jāpieprasa, lai tiek nomainīta tās 1.seja.

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu