Latvijas vēsturi mācīs atsevišķi, svešvalodu jau no 1.klases • IR.lv

Latvijas vēsturi mācīs atsevišķi, svešvalodu jau no 1.klases

26
1.septembris Franču licejā. Autors: Gatis Gierts, F64

Valdība atbalsta abu priekšmetu ieviešanu jau nākamajā mācību gadā

Valdība otrdien atbalstīja Latvijas vēstures kā atsevišķa mācību priekšmeta ieviešanu skolās, paredzot to ieviest jau nākamajā mācību gadā, ziņo BNS. Valdība arī atbalstījusi, ka 1.klases skolēni jau sāk apgūt svešvalodu.

Izglītības un zinātnes ministrija pilotprojektos skolās ir guvusi pārliecību, ka atsevišķa Latvijas vēstures mācīšana labvēlīgi ietekmēs skolēnu attieksmi pret Latvijas vēsturi un valsts vērtībām.

Savukārt svešvaloda tikšot mācīta rotaļājoties, bez bailēm pieļaut kļūdas. Noteikts, ka bērnam pabeidzot 3.klasi, valoda jāprot līmenī A1, nevis tikai daļēji kā pašlaik, kad bērns svešvalodu apgūst no 3.klases. Kā ziņo BNS, izglītības eksperti uzskata, ka agrīna svešvalodas apguve tieši un labvēlīgi ietekmēs bērna attīstību.

 

 

Komentāri (26)

ivetao2007 12.10.2010. 14.27

Pilnīgi pareizs lēmums. Vēl vidusskolas beigšana 12 klasēs ar jāpadara par obligātu. Ar vismaz divu svešvalodu {Eiropas!] perfektu zināšanu. Zināšanas ir ekportprece, kurai nevar uzlikt nodokļus un aplikt ar muitu. Skolas un skolotāju zināšanām, prestižam un atalgojumam jābut atbilstošam. Valsts prioritātei Nr 1. Ar muļķiem pilnīgi nekas nav panākams.

+12
-1
Atbildēt

1

    andris > ivetao2007 12.10.2010. 17.08

    Nu, ja man piedāvātu mācīties leišu valodu tad arī varētu apgūt divas Eiropas svešvalodas perfekti :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

Zaiga 12.10.2010. 14.11

Kad es sāku mācīties 1. klasē, man arī mācīja angļu valodu (1998. gadā). Nezinu, kāpēc tas vispār tika atcelts. Labi vismaz, ka tagad atkal tiks mācīta – jo agrāk sāk valodu mācīties, jo spēcīgāki pamati tiek ielikti un pēc tam vieglāk.
Krievu valodu, ko sāka mācīt 6. klasē, tā arī neapguvu.

+9
0
Atbildēt

2

    baiba_kacena > Zaiga 12.10.2010. 19.10

    Lai nu kā, bet par krievu valodu man arī nav nekādu iebildumu. Valodas tomēr jāzin, lai arī kāda tā nebūtu un, jo agrāk sāksi, jo ātrāk apgūsi – tāds ir mans viedoklis, tādēļ es par to, ka valodas sāks mācīt jau no pašas pirmās klases, nevis piektās, sestās vai septītās, jo reizēm sajūta rodas, ka skolnieki, kuri mācās 12. klasē, apgūst patiesībā to, ko vajadzētu apgūt jau 5. klasē esot…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Zaiga 12.10.2010. 15.34

    Malacis, ka krievu valodu neapguvi! Latvijā to nav jāmācās un nav jāzin! Tikai tad, kad krievu valodu Latvijā nezinās lielākā iedzīvotāju daļa, atkritīs jautājums, ko regulāri bīda SC – par otru valsts valodu.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 12.10.2010. 15.32

1) “Ir” žurnalisti varētu neblamēties un rakstam ielikt korektu virsrakstu. Diez vai valdība ir lēmusi 1. klasē kā atsevišķu priekšmetu ieviest Latvijas vēsturi. 1. klasē sāks mācīt tikai svešvalodu, bet Latvijas vēsturi no 1. klases nu gan nemācīs.
2) Pieņemot lēmumu par Latvijas vēstures mācīšanu kā atsevišķu priekšmetu būtu uzreiz arī jārisina jautājums par to, kas šo priekšmetu mācīs krievu skolās, ja to darīs tie paši promaskaviski noskaņotie skolotāji,kas tur strādā šobrīd, tad rezultāts būs tieši tāds pats, kā tagad.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu