Trešdaļa konsolidācijas jāsasniedz ar nodokļiem • IR.lv

Trešdaļa konsolidācijas jāsasniedz ar nodokļiem

20
Jānis Saliņš, F64

Provizoriskais konsolidācijas apmērs no 350 līdz pat 395 miljoniem latu

Apmēram trešā daļa no visa konsolidācijas apmēra būs jāsasniedz ar nodokļu pasākumiem, bet atlikušās divas trešdaļas jeb aptuveni 230 līdz pat 260 miljoni latu – ar izdevumu samazināšanu, ar šādu redzējumu potenciālajiem koalīcijas partneriem klajā nācis Valdis Dombrovskis („Vienotība”).

"Partnerim, kas nepiekrīt, jāpiedāvā fiskāli pamatota alternatīva," atsaucoties uz premjera teikto, ziņo BNS.

Provizoriskais konsolidācijas apmērs varētu būt diapazonā no 350 līdz pat 395 miljoniem latu, taču precīzais konsolidācijas apmērs tiks noteikts atbilstoši trešā ceturkšņa IKP datiem un aktuālākajām budžeta izpildes tendencēm, teikts Dombrovska definētajās prioritātēs, principos un nosacījumos jaunās valdības veidošanas laikā.

Dombrovskis apliecinājis, ka valdību, visticamāk, veidos trīs spēki, ja vien neradīsies kādas būtiskas pretrunas valdības deklarācijas izstrādē. Par nākamā gada budžeta ietvaru un amatu sadalījumu starp partneriem atbilstoši pārstāvības proporcijai Saeimā iecerēts vienoties nākamās nedēļas laikā – līdz 15.oktobrim. Valdības deklarācija jāizstrādā līdz 22.oktobrim.

BNS aprēķinājis – ja pašreizējā valdības sastāvā pagaidām nekādas izmaiņas netiek veiktas, tad kopumā tie ir 14 ministru portfeļi un premjerministra amats. Līdz ar to vēlēšanās uzvarējusī "Vienotība" pretendē uz septiņām vietām plus premjera krēslu, ZZS – uz pieciem amatiem, bet Nacionālā apvienība – uz divu ministru krēsliem.

Komentāri (20)

buchamona 08.10.2010. 14.32

“Partnerim, kas nepiekrīt, jāpiedāvā fiskāli pamatota alternatīva,” +++ šo saukli vajadzētu ierāmēt un paturēt uz turpmākajiem čertiem gadiem

+17
-2
Atbildēt

2

    daina_tabuna > buchamona 08.10.2010. 15.56

    @rinķī apkārt
    Sieva: “Mīļais, nopērc man kažoku!”
    Vīrs: “Nē, mēs to nevaram atļauties.”
    Sieva: “Partnerim, kas nepiekrīt, jāpiedāvā fiskāli pamatota alternatīva.”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > buchamona 08.10.2010. 16.49

    Dolār, nav problēmu – fiskāli pamatota alternatīva kažokam ir pufaika.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 08.10.2010. 17.36

Es strādāju rūpnīcā, kura ražo tikai eksportam. Visa mūsu apvienība strādā tikai tam. Krīze mūsu rūpnīcu gandrīz piebeidza, bet pateicoties tam ka ir apvienība, ka ir bāze, ka viena rūpnīca palīdzēja otrai un ka bija daudz lieko kadru ko atlaist, mēs izķepurojāmies. Tagad ir palicis ražošanai nepieciešamais minimums visā, gan cilvēkos, gan līdzekļos. Tāpēc arī tagad ražojam lētāk, jo par veco cenu neko pārdot nevarētu un pārdotās produkcijas līkne kāpj. Krīze mūs padrīja daudz efektīvākus un lētākus. Tas ir tas ko es redzu. Protams visas fineses tur augšā es nezinu. Algas nokrita, tas tiesa. Bet palika darbs un maize. Gan jau atkal tās kāps, ja kāps citur. Apmācīt cilvēkus ir dārgāk, kā maksāt tiem.

+3
0
Atbildēt

1

    andris902 > mxblack 09.10.2010. 00.31

    …krīzei bija arī sava pozitīvā puse….tā piespieda cilvēkus sākt domāt…un arī darboties…

    0
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 08.10.2010. 14.13

Nu tas jau ir reālāk, nekā ja būtu 50:50. 100 MLVL varētu sakasīt dubultojot NĪN un atceļot pazemināto PVN (izņemot grāmatas).

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu