Pētījums: Iedzīvotāji pārņemti ar vairāk pelnīšanu • IR.lv

Pētījums: Iedzīvotāji pārņemti ar vairāk pelnīšanu

26
Kristaps Kuhaļskis, F64

Pārliecinošs vairākums iedzīvotāju par galveno uzdevumu nosaukuši ienākumu palielināšanu

73% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju un viņu ģimenēm šobrīd svarīgākais jautājums ir ienākumu palielināšana, liecina Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījums, kas veikts sadarbībā ar telekompāniju LNT. Ekonomiski aktīvo iedzīvotāju aptauja veikta septembra beigās. Bažas par naudas trūkumu pārliecinoši dominē pār citām problēmām.

Aptaujas dalībnieki tika aicināti nosaukt trīs svarīgākos uzdevumus, kas šobrīd jārisina. Iedzīvotāji otrajā vietā ierindojuši rūpes par mājokļa iekārtošanu (28%), izglītības iegūšanu (27%), darbavietas meklējumus Latvijā (26%), bērnu audzināšanu (25%), veselības aprūpi (24%) un komunālos pakalpojumus (21%). 15% aptaujāto norūpējušies par sociālo drošību, savukārt 11% risina personiskās pašrealizācijas jautājumus, noskaidrots pētījumā.

Aptaujā piedalījās 500 cilvēku.

Komentāri (26)

Ilziiiic 06.10.2010. 11.00

un kā tad ar dzīves jēgu?))))

+3
0
Atbildēt

13

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 11.58


    nejauc jēl Maslova piramīdas fizioloģijas līmeni ar utilitārismu un/vai konsūmerismu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Ilziiiic 06.10.2010. 12.19

    @Ēriks Lielmanis
    Kas nu te sūdu ko jaukt, ja puse iedzīvotāju dzīvo zem iztikas minimuma… Viņiem dzīves jēgas meklējumi ir pavisam īsu brīdi- pirms striķa saziepēšanas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Ilziiiic 06.10.2010. 13.04

    Un tagad šito pašu visu pamēģini pateikt vientuļai divu bērnu mātei, kas saņem minimālo algu un par dzīvokli ziemā samaksā pusi no tās.

    Dzirdēsi pilnu repertuāru no depresīvā latvieša lamu vārdu krājuma. Āfrikānim vismaz daba ļauj dzīvot kleķa būdā un nedomāt par apkuri.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 15.43

    piekritīšu, ka indoķīniešu optimisms lielā mērā balstās Tevis minētos apstākļos, jo praktiski jebkura reliģija cilvēkam dod cerību, bet fiziska saules gaisma un siltums noteiktu vitalitātes devu.

    letiņus turprtim totalitārisms padarija sekulārus, tā vietā kā cerību piedāvājot komunismu. totalitārisms sabruka, reliģija savu ietekmi nav atguvusi, kas atliek? atliek drošības sajūtu meklēt naudas daudzumā. bet tā nekad nebūs gana, lai dotu pietiekamu paļāvību nākotnei. to saprot tikai tad, kad tās ir ļoti, ļoti daudz. bet tā kā lielākā daļa tik daudz naudas neiegūst, dzīvo mūžigā frustrācijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 13.50

    un, Dolār,
    tas, kā Tu un līdzīgi cilvēki Latvijā jūtas, nosaka vērtību sistēma.
    proti, pavēro savu iesauku Dolārs un dolāra zīmi blakus.

    Kāds miljardieris pauda viedokli par nabadzību šādi:

    Nabagais ir spiests domāt par naudu visu laiku, bet bagātais par to domā vienmēr.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Ilziiiic 06.10.2010. 13.59

    @Ēriks Lielmanis
    Cilvēkam, kas knapi savelk kopā galus Tavs globalais līmenis ir dziļi paralēli. Viņam ir jādomā par iztiku šodien un jādomā par papildus iespējām nopelnīt (tieši tā kā aptauja parāda). Viņam nav laika (un visdrīzāk arī vēlēšanās) filonēt par dzīves jēgu, par globālām problēmām un par Āfrikas bērniem. Protams, ka izdzīvo. Bet cilvēki grib dzīvot, nevis izdzīvot.

    Kas attiecas uz salīdzināšanu ar dajebko- tā ir pilnīgi neproduktīva nodarbe. Esmu bijis tajās valstīs, kur pēc makroekonomiskajiem rādītājiem ir pilnīgs čau un esmu gatavs tur atgriezties uz palikšanu, kad bērni būs paaugušies un es vairs viņiem nebūšu vajadzīgs. Tā jau pieminētā Indoķīna ir paradīze un tur ar to dolāru dienā VAR DZĪVOT. Un viņi dzīvo un smaida un laimes indeksā ir pilnīgi otrā skalas galā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 15.00

    r
    redzi, Tu aizbrauc uz Indoķīnu kā bagātais baltais un no tādas pozīcijas arī visu redzi. man kāds norvēģis arī teica, ka Vjetnama esot foršākā zeme pasaulē, kur šis braukšot vecumdienas pavadīt.
    un pēc tam dziļāk papēti kāda ir patiesi skarbā realitēte aiz viņu patiesā optimisma. avotus atradīsi, ja gribēsi. vēlams kāda backpacker blogus.
    starpcitu, savulaik lasīju kāda latvieša izdotu grāmatu, kā šis ar motorolleri apceļoja trīs valstis caur visiem džungļiem un visu turienes realitāti.

    gribētu dzīvot sabiedrībā, kur praktiski visas meitas tiek sūtītas prostitūcijā vēl briedumu pat nesasniedzot?
    klientūra resnie, pervesie amerikāņi ap 50, kuri 40 grādos nežēlīgi svīst.
    un tas lielai daļai ģimeņu ir vienīgais nopietnais iztikas veids.
    viņiem tas ir kļuvis tik “normāli”, ka pat netiek slēpts.
    šis tikai viens piemērs.
    gribi vēl?

    bet tur tiešām viņi IR optimisti par spīti visam un neīd kā letiņi.
    viņos ir cerība a latvieši krīt galējībās un histērijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Ilziiiic 06.10.2010. 15.11

    @Ēriks Lielmanis
    Man tā kā īsti neinteresē kā viņi paši tur izdzīvo. Es ar savu Latvijas pensiju tur varēšu dzīvot cepuri kuldams.

    Kas attiecas uz prostitūciju, tad ne jau tikai meitas, bet arī dēlus viņi sūta. Turklāt tur ne tikai nezini vai šobrīd runā ar dēlu vai meitu, bet nezini arī vai tam cilvēkam ir 12, 18 vai visi 25 gadi- atšķirt ir nereāli. Pat pēc kopā pavadītiem 3 mēnešiem es to nespēju. Nu labi, vīriešiem pēc 20 balss ir nēēēēdaudz zemāka, bet arī ne vienmēr.

    Optimisms viņiem pamatā balstās reliģijā. Budisms ar savu reinkarnācijas filozofiju cilvēkam ļauj atbrīvoties šajā dzīvē un paveikt maksimumu labu darbu, lai tiktu pie labākas nākamās dzīves. Un protams arī tīri fizioloģiski/bioķīmiski procesi- vairāk saules, vairāk svaigu augļu, vairāk jūras produktu. Tas, kas mums šeit pietrūkst. Saule šogad bija, augļi arī vēl puslīdz ir pieejami, bet nu jūras produkti ir tādās cenās, ka retais var atļauties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 12.39

    r
    visa vaina smadzeņu adaptācijas spējā. cilvēki ātri pierada pie Kalvīša uzburtā burbuļa, kas naivajiem letiņiem radīja ilūziju par pēkšņu ielekšanu pasaules elitē un noturēja to par dzīves normu.

    vienkārši mēs dzīvojam starp pasaules pārticīgākajām nācijām uz kuru fona, un uz tikko notikušā krituma, esošais šķiet traģēdija. vecās Eiropas nācijas savu pārticību krājušas gadu simtiem, turklāt uz citu nāciju kolonizācijas un apkaušanas rēķina. tagad letiņi prasa, lai viņiem 20 gadu laikā būtu viss tas pats.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Ilziiiic 06.10.2010. 11.13

    Pajautā Maslovam. Lai gan jogi viņam varētu nepiekrist :-)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 11.12

    tā nu ir,
    saskaņā ar Ingleharta – Wenzela pasaules kultūras karti, letiņi, kā posttotalitāra tauta, ir galēji tendēti uz izdzīvošanas vērtībām, izteikti sekulāru ievirzi un ārkārtīgi vāju indivīda pašizteiksmes motivāciju.
    skat. izteiksmīgu diagrammu:
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Inglehart_Values_Map.svg

    lielā mērā skaidrojums, kādēļ valsts izlaupīta, kredīta āķis ierīts tik dziļi un sasēduši citās valstīs uz citu tautu pabalstiem tik naski
    mankārība un nespēja pacelties pāri tam

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 12.44

    LV no 5 ballēm, saskaņā ar globālu statistiku, mīt tauta, kuras labklājība arvien vērtējama ar 4, tātad „augsta”. Ar pieci vērtēta „ļoti augsta”, kur ietilpst visa Vecā Eiropa, ASV, Austrālija, Jaunzēlande un dažas Okeānijas valstis…nu un dažas arābu naftas ieguves valstis. Tas saskaņā ar oficiāliem pētījumiem (skat. Wikipedia).

    Tostarp, „laimīguma” indekss latviešiem no 250+ tautu vidū ir kaut kāds padsmitais no apakšas. Nu vienkārši šokējoši, ja latvietis jūtas sūdīgāk par Indoķīnas vai Centrāfrikas iedzīvotājiem, kuriem ūdens trūkums, bads, kara darbība un vardarbība ir „normālas” dzīves daļa. Tomēr viņi jūtas labāk par latvieti, kaut nekad dzīvē nav redzējuši pat datoru, kurā šo var lasīt.

    Puse pasaules iedzīvotāju dienā pārtiek ar ienākumiem, kuri nepārsniedz pusotru dolāru.
    Turpretim puse pasaules labumu pieder diviem procentiem cilvēku.
    Tāda ir lietu kārtība un mums uz šī fona iet labi, ļoti labi…
    tikai attieksme depresīva

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 06.10.2010. 13.47

    šito demagoģiju izbeidz, ja.
    LV nav badā dzīvojošo, ja vien nenodzer.
    sociālā palīdzība, lai nu kāda, bet darbojas.
    paradoksālā kārtā gan ir daudzi tādi, kas bļauj, bet neiet prasīt.
    un tikai nesāc par šito strīdēties, jo man par šīm lietām stāsta gluži vai ikdienā pirmavots.

    a āfrikānim neviens negarantēs iztikšanu, medicīnas aprūpi, izgītību un drošību. lai kā Tu kritizētu visu šo kategoriju kvalitāti, nespēj iedomāties pat, cik augstā līmenī tās ir uz globāli vidēji statistiskā līmeņa.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

brandiepabst25 19.10.2015. 12.18

tad tas nav uzskatāms par divu roku propagandu, kas kaut kā varētu aizskart cilhttp://www.datrang.net/tam-trang-da-o-dau-tot-nhat.html

http://www.datrang.net/tam-trang-da-cap-toc.html

http://www.datrang.net/tam-trang-da-cho-nam-gioi.html

0
0
Atbildēt

0

Ābelīte 06.10.2010. 11.12

Nu tad sāciet vienreiz visi strādāt!

+3
-3
Atbildēt

1

    daina_tabuna > Ābelīte 06.10.2010. 11.14

    Jā! Ejiet rakt grāvjus un ceriet, ka kāds par to iedos latu!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu