Āgenskalna ģimnāziju nolemts pārdēvēt par Vācu ģimnāziju • IR.lv

Āgenskalna ģimnāziju nolemts pārdēvēt par Vācu ģimnāziju

42
Āgenskalna ģimnāzijas pagalms. Autors: Gatis Dieziņš, LETA

Galīgo lēmumu par nosaukuma maiņu pieņems Rīgas domes sēdē

Rīgas domes Prezidijs trešdien valsts ģimnāzijas statusa iegūšanas dēļ atbalstījis nosaukuma maiņu Āgenskalna ģimnāzijai, ko tagad sauks par Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, vēsta LETA. Iepriekš šo lēmumu atbalstīja arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti, bet galīgais lēmums par nosaukumu maiņu būs jāpieņem domes sēdē.

Skolai valsts ģimnāzijas statuss tika piešķirts augusta beigās. Āgenskalna ģimnāzija īsteno četras vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena un matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmas, kā arī trīs pamatizglītības otrā posma (7.-9.klase) izglītības programmas ar padziļinātu vācu valodas un matemātikas apguvi.

Āgenskalna ģimnāzija veic arī pedagogu tālākizglītības centra un reģionālā metodiskā centra funkcijas. Kā vēsta LETA, ģimnācijā padziļināta pedagogu vācu valodas apguve notiek jau kopš 1962.gada, līdz ar to ir izveidojusies par vācu valodas mācīšanas metodisko centru skolu vācu valodas pedagogiem Latvijā.

Pedagogiem valsts ģimnāzijā noteikta piemaksa līdz 10% no mēneša darba algas. Tikmēr Valsts budžetā papildus finansējums nav nepieciešams, bet noteikta summa pašvaldībai tiek iedalīta tieši skolotāju darba samaksai.

Komentāri (42)

KasparKondrat 29.09.2010. 16.57

tā vārdu kombinācija tāda jancīga – Rīgas Valsts Vācu ģimnāzija. Es jau saprotu, ka katru atsevišķi ņemot – “Rīgas” norāda uz vietu, kurā ģimnāzija atrodas, “Valsts” nozīmē statusu “Valsts ģimnāzija” “Vācu” tad nu padziļināto interesi vācu valodā un beigās “ģimnāzija” – skolas veidu.
Bet nu – kopā lasot – nevar saprast – vai mums tagad kāda ‘Rīgas Valsts’ uzradusies, kur ir speciāla skola vāciešiem vai kā… :)

+2
0
Atbildēt

2

    gundega_heiberga > KasparKondrat 29.09.2010. 17.01

    Hitlers vāciešus dalīja valsts vācos un repatriētajos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    KasparKondrat > KasparKondrat 29.09.2010. 17.03

    Godīgi – man vienalga kā viņš dalīja cilvēkus kaut kad sen atpakaļ.
    Manā ieskatā tas nosaukums ir kaut kādā veidā neveikls.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

LAURIS 29.09.2010. 16.59

Kam tas vispār ir vajadzīgs? Sviests

+3
-2
Atbildēt

0

Jānis Blumbergs 30.09.2010. 05.49

Laba doma, ar piesardzību iz priekšu! Virziens valoda-kultūra ir svarīgs līdz ar zinātnisko virzienu, kā būtu ar Vāciska Fizikas skola (VFS). Kur skola atrodas, to savējie zin un svešie noskaidro, bet svarīgāk — ko tad māca un kādā līmenī. Kur (?) mums ir Angļu Naftas ķīmijas skola (Gudeniekos nafta nāk labu labā)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu