Zatlera Maskavas vizīti plāno pēc vēlēšanām • IR.lv

Zatlera Maskavas vizīti plāno pēc vēlēšanām

22
ITAR-TASS/LETA

Rīgas pilī par konkrētiem datumiem nerunā, notiek vizītes plānošana

Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālā vizīte Maskavā septembrī nenotiks, līdz ar to tā tagad tiek plānota pēc Saeimas vēlēšanām, atsaucoties uz Rīgas pili, informē BNS.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa apstiprina, ka septembrī vizīte nenotiks, taču uz jautājumu, vai ir piedāvāti citi datumi, viņa atbildēja, ka pašlaik norit vizītes plānošana.

Uz jautājumu, kādēļ vizīte tomēr nevar notikt septembrī, Rassa paskaidroja, ka vizītes norisei ir divi priekšnoteikumi – līgumu sagatavošana un prezidentu darba kārtība.

"Neatkarīgi no tā prezidentam septembris būs ārpolitiski aktīvs," piebilda Rassa. Septembrī Latvijā plānotas vairākas augstu ārvalstu amatpersonu vizītes, tostarp Vācijas kancleres Angeles Merkeles, jaunā Polijas prezidenta Broņislava Komorovska un Baltijas prezidentu vizītes, kā arī Zatlera dalība ANO Ģenerālās asamblejas ikgadējā sesijā.

Komentāri (22)

mjantons 23.08.2010. 14.28

Vai nav par daudz histērijas ap šo vizīti? Jāizpelnās tiesības būt uzlūgtam, jāizpelnas tiesības braukt, jāizpelnas dienas kārtība. Varbūt arī jānozīmē vēlamais PM? Plānošana ir saprotama vieta un vizītes arī, bet nebūs tā ne vēsturiska ne attiecību lūzuma punkts. Pārējiem Latvijas pilsoņiem par to nav galvas jālauza un nav nemaz jāuztraucās. Ekonomiskās attiecības ir un paliek atbilstoši biznesa spējām. Atšķirīgi demokrātijas un ekonomikas modeļi turpinās pastāvēt arī pēc vizītes, es ceru. Vairāk mani uztrauc retie kontakti ar NATO un ES valstu galotnēm. LNT, PLL, SC, PCTVL dod virsū mūsu reputācijai no visiem lielgabaliem, bet galotnes nekustas. Tur gan ir ko darīt!

+5
0
Atbildēt

0

Igors Daņiļēvičs 23.08.2010. 14.29

Izskatās mazliet pēc zīmīgas robežšķirtnes – pirms vēlēšanām runāsim ar Rietumu līderiem, pēc vēlēšanām – ar Austrumu.
Visdrīzākais, ka vēlēšanu rezultāti noteikts sarunu raksturu.

+2
0
Atbildēt

1

    buchamona > Igors Daņiļēvičs 23.08.2010. 14.44

    Bet loģiski :) Ja mēs, tauta, savēlēsim Saeimu, kura spēs apstiprināt Urbanoviču, vai Šleseru par premjeru, tad tas būs pavisam smieklīgi, ja Maskavā Zatlers pirms vēlēšanām būtu nospēlējis “Lāčplēsi”:) Zatleram ir jāstāv ar abām kājām uz zemes un jāpauž caur sevi tautas griba, nevis savs viedoklis

    0
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 24.08.2010. 02.39

atkariibaa no taa , kurš sastaadiis valdiibu , Zatlers var tikt arii neuzaicinaats…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu