Privatizācijas aģentūras vadību uztic Zalpēterei • IR.lv

Privatizācijas aģentūras vadību uztic Zalpēterei

17
Baiba Aprāne, LETA
Indra Sprance

Jaunā PA vadītāja sola turpmāk aģentūras amatpersonas meklēt konkursos

Valdība otrdien apstiprināja Privatizācjas aģenūras (PA) valdes priekšsēdētājas amatā līdzšinējo aģentūras valdes locekli Ivetu Zalpēteri.

Zalpētere pēc apstiprināšanas žurnālistiem sacīja, ka par savu galveno darba uzdevumu uzskata privatizācijas sekmīgu pabeigšanu, kā arī ar “Parex” un “Citadele” bankām saistīto jautājumu risināšanu. Jau tuvākajā laikā PA virzīšot apstiprināšanai “Citadeles” pārdošanas stratēģiju, kurā valdībai tikšot piedāvāti vairāki varianti.

Vaicāta par to, kādā veidā amatam izraudzīts aģentūras Privatizācijas procesa nodrošinājuma daļas vadītājs Andris Strapcāns, Zalpētere atbildēs bija izvairīga, pieļaujot, ka viņa kandidatūru rosinājis kāds no PA valdes. PA valdē darbojas arī Andis Dobrājs, kurš ir Tautas partijas līdera Andra Šķēles znota tēvs, savukārt ar znotu – Mārci Dobrāju Strapcāns kopā strādājis Rīgas domē.

“Es tā nebiju [kas viņu ieteica],” skaidroja jaunā PA vadītāja, uzsverot, ka viņa centīšoties panākt, ka darbinieki PA  turpmāk tiek meklēti konkursu veidā.

Zalpēteri PA vadītājas amatam ieteica ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL). Lai arī iepriekš pret viņas kandidatūru iebilda Zaļo un Zemnieku savienība, tagad vairs iebildumi neesot. Kā ziņo laikraksts “Dienas Bizness”, ZZS pretenzijas atcēlusi, jo panākta neformāla vienošanās par ZZS ieteikta kandidāta – Ginta Riekstiņa apstiprināšanu vakantajam PA valdes locekļa amatam, līdz ar to šajā iestādē tiktu “atjaunots politiskais līdzsvars". 

Komentāri (17)

mary75 10.08.2010. 15.45

Nerunāju par konkrēto kandidāti, bet, tas Latvijā, acīmredzot, nekad nebeigsies – cilvēki atbildīgos amatos netiek apstiprināti atklātos konkursos vai kaut vai atklātu diskusiju rezultatā, pēc savām profesionalām iemaņām, bet, kaut kāda aizkulišu politiska tirgus rezultatā, “es nobalsošu par tavējo, ja tu nobalsosi par manējo”.
Un, pat ja kāds grib ko izdarīt valsts interesēs, rokas tam sasietas.
Un, acīmredzot, kādu laiku pastrādājot politikā, pie tā visa tā pierod, ka tas sāk likties pilnīgi normāli, kaut gan būtībā tas nav normāli.

+9
0
Atbildēt

3

    Jānis Blumbergs > mary75 10.08.2010. 18.32

    Droš’ ka viņa ir ļoti, teicami sabiedriska

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aleksejs Dimitrovs > mary75 10.08.2010. 19.47

    …un atrisinās iestrēgušo sertifikātu lietu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    putekliic > mary75 10.08.2010. 16.45

    Dzeri, “šofera dēlu” virzīšana augstiem amatiem taču saucas “komandas veidošana”. Nevar taču komandu veidot, ja nepazīsti cilvēku un nevari viņam kaut nedaudz uzticēties! :) Atceries, jau Kalvītis atklāti pieminēja galveno kritēriju – “es viņu pazīstu”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 10.08.2010. 15.05

Ha , izskatās kā Rajeckas radiniece!

+3
0
Atbildēt

3

    varbūt ka tā > garausiitis 11.08.2010. 08.35

    kaut kā no “slavenā” žurnālista Ozoliņa nav neviena kusla komentāra par to ka Vienotība atklāti bīda savējos amatā. Citos gadījumos bļāva kā aizkauta cūka, a tagad laikam nelaimīte biksēs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 10.08.2010. 15.47

    Domāju ,ka dziesmu par spiegiem….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > garausiitis 10.08.2010. 15.45

    Paklausīsimies, kā dziesmu viņa dziedās…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

skola 10.08.2010. 15.31

Nu, šeit Valdis laikam kļūdījās! Tas, kas par šo dāmīti tiek rakstīts, nav nekas īpaši glaimojošs!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu