Afganistānā nogalināti astoņi ārsti • IR.lv

Afganistānā nogalināti astoņi ārsti

36

Talibi noslepkavojuši starptautiskās palīdzības misijas mediķus un vietējo iedzīvotāju
Afganistānas ziemeļos astoņu ārstus – divus amerikāņus un sešus vāciešus, kā arī kādu vietējo iedzīvotāju, noslepkavojuši nezināmi bruņoti cilvēki, vēsta aģentūras LETA-AFP. Policija atradusi viņu mirstīgās atliekas pēc vienīgā izdzīvojušā aculiecinieka norādēm.
Mirušie atrasti netālu no robežas ar Nūrestānas provinci ar blīvu mežu apaugušajā Badahšānas daļā dienas brauciena attālumā no provinces galvaspilsētas Feizābādas, informēja Badahšānas provinces policijas priekšnieks Aka Nūrs Kintozs.
Tikmēr talibu kaujinieki paziņojuši, ka nomaļajā Afganistānas reģionā nogalinājuši deviņus "kristiešu misionārus". "Vakar viena no mūsu patruļām sastapa ārzemnieku grupu. Viņi bija kristiešu misionāri, un mēs viņus visus nogalinājām," paziņoja talibu pārstāvis Zabihulla Mudžaheds. Viņš piebilda, ka grupā bijuši deviņi ārvalstnieki – pieci vīrieši un četras sievietes, kā arī viens Afganistānas pilsonis.
Saskaņā ar Kintoza teikto starp noslepkavotajiem bijušas trīs sievietes ārvalstnieces. Talibu pārstāvis apgalvoja, ka pie kaujinieku upuriem atrastas Bībeles persiešu valodā, satelītu pozicionēšanas ierīce un kartes.
Kristīgā labdarības organizācija "International Assistance Mission" (IAM) izteikusi pieņēmumu, ka noslepkavotie, visticamāk, bijuši tās darbinieki. "Domājams, ka viņi bija Starptautiskās Palīdzības misijas acu ārstu nometnes komandas locekļi," teikts organizācijas interneta vietnē ievietotajā paziņojumā. "Ja ziņas tiks apstiprinātas, mēs paužam sašutumu par šo bezjēdzīgo slepkavību, nogalinot cilvēkus, kuri neko nav izdarījuši, bet tikai palīdzējuši nabadzīgajiem."
ASV vēstniecības pārstāvis apliecināja, ka starp piektdien atrastajiem mirušajiem, domājams, ir vairāki ASV pilsoņi.

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu