Ar āmuru pa bumbu • IR.lv

Ar āmuru pa bumbu

19
Teiksma Briede, f64

Svētdien, 20.jūnijā, rehabilitācijas centrā "Līgatne" notiks kroketa sacensības, kurās piedalīties aicināts ikviens interesents, vēsta aģentūra LETA.

20.jūnijā notiks Līgatnes kausa izcīņa kroketā. Sacensības, kuras organizē Siguldas un Līgatnes kroketa klubs "SIG-LIG" sadarbībā ar Latvijas Kroketa federāciju (LKF), būs vienlaicīgi arī Latvijas čempionāta trešais posms.

Krokets un krikets ir divas dažādas spēles. Tās abas patiešām izsenis spēlētas Anglijā un britu kolonijās, bet mūsdienās krokets, tāpat kā citas sporta spēles, ir kļuvis demokrātisks, un nu to spēlē visā pasaulē, arī pie mums. Tā ir aizraujoša spēle, ko ar prieku var spēlēt visa ģimene. Gan pieredzējušiem spēlētājiem, gan iesācējiem kroketa spēle būs patīkama, veselīga un azartiska laika pavadīšana svaigā gaisā.

Kroketu spēlē ar speciāliem āmuriem. Spēles mērķis ir ar pēc iespējas mazāku āmura sitienu skaitu pārvietot savu bumbu cauri noteiktai vārtiņu kombinācijai no starta līdz finiša mietam. Spēles gaitā ir iespējams noteikumu robežās traucēt pārējiem spēles dalībniekiem veikt maršrutu. Tādējādi spēlē ir nozīme ne tikai sitienu precizitātei, bet arī taktikai.

Draugu lokā mājas apstākļos krokets Latvijā tiek spēlēts jau kopš pagājušā gadsimta 90.gadu sākuma, bet pirmais kroketa klubs tika nodibināts 2009.gada vasarā Ogrē. Ogrēniešiem sekoja rīdzinieki. Savukārt trešā kluba dibinātāju gods pieder Siguldai un Līgatnei. 2010.gada pavasarī tika nodibināts Siguldas un Līgatnes kroketa klubs "SIG-LIG", kurš arī oficiāli iestājies LKF.

Klubi un federācija ir vienojušies Latvijā sākotnēji popularizēt golfa kroketa noteikumu versiju, kas ir vienkāršāka un dinamiskāka. Ir veikts noteikumu kopsavilkuma tulkojums latviešu valodā, izstrādāts un apstiprināts Latvijas reitinga nolikums, sacensību paraugnolikums, kā arī kroketa sacensību tiesnešu sertifikācijas nolikums.

.

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu