PLL logo līdzīgs Latvijas suvenīram • IR.lv

PLL logo līdzīgs Latvijas suvenīram

15
NicePlace

Dizaina radītāja Zane Ernštreite iepriekš par gaidāmo sakritību nav brīdināta
Apvienības "Par labu Latviju" logotips – apaļais trīsjoslu elements Latvijas karoga krāsās – ir identisks mākslinieces Zanes Ernštreites radītajam Latvijas suvenīra dizainam, norāda tā tirgotājs uzņēmums "NicePlace".
Tā pārstāvis Valts Ernštreits informē, ka mākslinieces veidoto suvenīru Latvijā pārdod jau kopš 2008.gada novembra. Nozīmītes un magnētiņi ar apaļo Latvijas karoga dizainu tapuši 2008.gada novembrī, kad "NicePlace" atvēra veikalu Vecrīgāā. Šis dizains nav viens, bet veido apļveida karogu sēriju, kurā līdztekus Latvijas karogam atrodams arī tāda paša dizaina lībiešu karogs, kā arī neoficiālais Latgales karogs.
Uzņēmums nav reģistrējis katra suvenīra dizainu, tādēļ nevarot vērsties tiesībsargājošajās iestādēs par autortiesību pārkāpumu. Tādēļ "NicePlace" vien vēlas norobežot sava dizaina un produktu saistību ar politisko spēku. Dizaineri arī cer, ka nebūs jāskaidrojas ar vēlēšanu procesu uzraugošajām iestādēm par to, vai uzņēmuma produkcija ir vai nav kāda politiska spēka priekšvēlēšanu kampaņas daļa.
"Tas, kādā veidā šāda sakritība radusies, lai paliek uz "Par labu Latviju" logotipu veidojušā mākslinieka sirdsapziņas, taču mēs radām savus suvenīrus visai Latvijai un strikti vēlamies norobežoties no jebkādas piesaistes jebkādam politiskam spēkam. Mēs noteikti nevēlētos, lai tie, kuri iegādājas priekšmetus ar šo vai kādu citu mūsu dizainu, kaut kādā veidā justos kā viena vai otra politiska veidojuma atbalstītāji," norādīja Ernštreits.

.

Komentāri (15)

bonbon68 17.06.2010. 17.56

Nu par šo logo nāk prātā tikai viens variants, treknajiem runčiem baranka tautai caurums no barankas. Grozi kā gribi tak izskatās pēc barankas?

+9
0
Atbildēt

0

Batman 17.06.2010. 17.53

1) tikpat labi Target USA varētu piekasīties sakarā ar šo sakritību, jo viņu trademark ir reģistrēts atšķirībā no šīs kundzes.
2) tik vienkāršiem logo ir grūti pierādīt kopēšanu, pamatformas (aplis-kvadrāts-trīsstūris) visiem vienādas ir, tāpat arī krāsas
3) nē, es neatbalstu PLL

+7
0
Atbildēt

0

photocom 17.06.2010. 20.54

Stendes stilā visu nospert
raķeti = šatlu
batereju +
kas tur vēl bija
sākums jau tie runājošie akmeņi

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu