Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

MĀKSLA. MĀRIS BIŠOFS. BILŽU GRĀMATA. VALTERA DAKŠAS IZDEVNIECĪBA. «Māris Bišofs joprojām zīmē katru dienu, gan savos darbos paredzot nākotni, gan veidojot sarkasma un humora piesātinātus komentārus par aktuālajiem notikumiem pasaulē, gan spoguļojot norises Latvijas sabiedrībā. Viņa mērķis ir atrast un parādīt cilvēkiem ačgārno, jo viņi paši nespēj to ieraudzīt,» raksta mākslas zinātniece Solvita Krese. Grāmatā apkopoti mākslinieka krāsainie zīmējumi, kas tapuši daudzu gadu garumā. Cena Jāņa Rozes apgāda veikalā 35 €.


MONOGRĀFIJA.
AIGARS LIELBĀRDIS. LATVIEŠU BURAMVĀRDI. LU LITERATŪRAS, FOLKLORAS UN MĀKSLAS INSTITŪTA APGĀDS. «Monogrāfijā aplūkoti jautājumi par buramvārdu senumu, tekstu cilmi, ietekmes un tekstu pārceļošanu, baznīcas monopolu un reliģiju ietekmi uz tautas tradīcijām, pirmskristietības un kristietības tradīciju un tekstu attieksmi, tradīcijas sociālām un ekonomiskām robežām, padomju ideoloģijas ietekmi uz vārdošanu un tās pētniecību, dziedniecības popularitāti mūsdienās,» raksta autors. Apgāda cena 8 €.


BĒRNIEM.
MAIRA DOBELE, REBEKA LUKOŠUS. ES TEVI GAIDĪJU. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Komikss par cilvēka un mīļdzīvnieka attiecībām. Galvenais varonis ir suns Švamme, kurš vienmēr uzticīgi gaida savu saimnieci Vilmu. Varoņu kopā dzīvošana atgādina, ka dzīvniekiem ir sava domu gaita un vajadzības — ne vienmēr cilvēkam saprotamas un nolasāmas. Vilma ir vecāka sieviete, kas vienmēr Švammes nedarbus prot uztvert pozitīvi. Viņi viens otram palīdz nomierināties un sakārto ikdienu. Apgāda cena 15 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu