Taurus mēsli • IR.lv

Taurus mēsli

2
Pauls Raudseps

Šolca nevēlēšanās piegādāt Ukrainai spārnotās raķetes ir bīstama izgāšanās

Vācijas valdības vadītājs Olafs Šolcs iekritis ar seju vērša mēslu čupā. Atmazgāties viņam nebūs viegli.

Vēl pavisam nesen Šolcs pamācīja citus, kā būtu jāpalīdz Ukrainai. Februāra sākumā kanclers pasvītroja Vācijas lielo ieguldījumu Ukrainas atbalstā — absolūtos skaitļos tā ir otrajā vietā pēc ASV — un pakratīja ar pirkstu valstīm, kuras devušas mazāk. Ar Vācijas ieguldījumu «nepietiks, ja atbalsts nebūs pieejams arī citur».

Taču Berlīnes garajā Kijivai sūtīto ieroču sarakstā, kur atradīsit gan tankus Leopard, par kuriem vēl nesen bija milzīga stīvēšanās, gan pretgaisa aizsardzības sistēmas IRIS-T un Patriot, ir viens labi pamanāms baltais plankums — spārnotās raķetes Taurus, kuru nosaukums latīniski nozīmē ‘vērsis’.

palikusi praktiski vienīgā nozīmīgā ieroču sistēma, kuru ukraiņi vēlētos, bet kura nav viņiem apsolīta. Visai plaši spriests, ka tieši Taurus Kijivai būtu sevišķi nozīmīgas, jo šo raķešu tehniskie parametri dara tās īpaši efektīvas uzbrukumam Kerčas tiltam, kurš savieno Krieviju ar Krimu un kuram ir gan milzīga simboliska, gan arī praktiska nozīmē kā galvenajam piegādes ceļam uz okupēto pussalu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu