Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Bārbija / Barbie

Režisores un aktrises Grētas Gervigas filma ir viens no intriģējošākajiem šīs vasaras jaunumiem. «Iepakota» fluorescējoši košā leļļu namiņa estētikā, tā aplūko kultūrtelpu, ko apdzīvo ikoniskā lelle. Titulvarones lomā iejutusies aktrise Margo Robija, bet Kenu spēlē Raiens Goslings. Gerviga iedvesmojusies no dažādām kultūras atsaucēm, 60. gadu mūzikliem, kā arī Mērijas Paiferes pētījuma Atdzīvinot Ofēliju par jaunu meiteņu lomu sabiedrībā. Neesmu redzējusi. Kino no 21. jūlija.

Openheimers / Oppenheimer

Otra vasaras lielākā pirmizrāde ir Kristofera Nolana filma Openheimers. Ar īru aktieri Kilianu Mērfiju titullomā, tā vēsta «atombumbas tēva», pazīstamā kodolfiziķa Roberta Openheimera stāstu un, paredzams, iekšējo monologu par kodolieroča radīšanu, tā zinātnisko un reizē arī traģisko aspektu. Uzņemta uz platās, 70 mm lentes, to kombinējot ar IMAX tehnoloģijām, filma solās būt vizuāli vērienīga lielekrāna pieredze.

Neesmu redzējusi. Kino no 21. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu