Laima Helēna Mūrniece, Dziesmusvētku dalībniece • IR.lv

Laima Helēna Mūrniece, Dziesmusvētku dalībniece

Unikālajam labdarības fonda Nāc līdzās! jauktajam korim Laima pievienojās pirms nepilniem 10 gadiem. Foto – Baiba Litvina
Baiba Litvina, speciāli Ir

Laima (30) kopš dzimšanas ir vājredzīga, tāpēc ikdienā savus maršrutus plāno tā, lai pati spētu šķērsot ielu un orientēties vidē. Esam norunājušas tikties Merķeļa un Barona ielas krustojumā pie Vērmanes dārza, jo tur ir luksofors ar skaņas signālu. Taču todien tas, tāpat kā signāls luksoforā pie Centrālās stacijas, nestrādā. «Diemžēl ik pa brīdim tā gadās,» atzīst Laima.

Unikālajam labdarības fonda Nāc līdzās! jauktajam korim Laima pievienojās pirms nepilniem 10 gadiem — 2013. gada rudenī, tikai dažus mēnešus pēc tā izveidošanas. Bet aktīvi dziedājusi jau pirms tam — nedaudz mācījusies dziedāt solo un iesaistījusies vairākos koros.

Nāc līdzās! šobrīd dzied 30 dalībnieki ar īpašām vajadzībām. «Mums ir ļoti dažādas invaliditātes, ļoti dažādi traucējumi — kustību traucējumi, redzes, intelektuālās attīstības traucējumi, autiskā spektra traucējumi. Līdz ar to visa loģistika nav tik vienkārša,» stāsta Laima. Uz mēģinājumiem, kas notiek Rīgā svētdienās, daži koristi brauc no Siguldas, Cēsīm, Aizputes, Balviem, Rēzeknes un Dobeles.

Laima no Inčukalna brauc pati ar vilcienu — gan savā dzīvesvietā, gan Rīgā viņa pārvietojas droši. Tikai tumsā brīvu korabiedru lūdz pavadīt līdz stacijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu