Izsmalcinātā individualitāte • IR.lv

Izsmalcinātā individualitāte

Ieva Kalēja

Kalve Espresso Room, Stabu 38

Rīgā aiziet uz kafejnīcu drīzāk nozīmē iegriezties kādā no kafejnīcu ķēdēm — lielām vai mazām, starptautiskām vai vietējām —, kuru sarkanie vai oranžie zīmoli redzami gandrīz vai uz katra pilsētas stūra.

Šādi iestādījumi lieti der funkcionālai kafijas dzeršanai, tādai, kuras mērķis ir platāk atvērt acu plakstiņus vai papildināt lietišķu sarunu, vai arī radīt aizsegu brīvā Wi-Fi izmantošanai, taču ķēžu vienveidība ar laiku var kļūt nomācoša.

Tagad Stabu ielā radusies alternatīva. Ar izkārtni, kas ir melna kā īsta, garšas piesātināta kafija. Ar plašu kafijas šķirņu un grauzdējumu piedāvājumu. Ar mazu, bet izsmalcinātu ēdienu izvēli.

Rīgas kafijas cienītāji būs pamanījuši grauzdētavu Kalve. Jau dažus gadus tā ražotnē VEF teritorijā grauzdē no dažādām pasaules audzētavām atvestas pupiņas un to malumu iesaiņo brīžiem spilgti krāsainās, citkārt atturīgos zemes toņos rotātās, bet vienmēr gaumīgi dizainētās apaļās kārbiņās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu