Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Lietuviešu pludmale. Venēcijas biennāle
«Lai jūs dzīvotu interesantos laikos» (May You Live In Interesting Times) — tāds ir šāgada Venēcijas biennāles 58. starptautiskās mākslas izstādes kuratora Ralfa Rugofa uzstādījums. Iespaidīgajā mākslas pasākumā piedalās vairāk nekā 79 kuratora uzaicināti mākslinieki un apskatāmi 87 nacionālie paviljoni. Latvijas ekspozīciju Saules suns veidojusi Parīzē dzīvojošā Daiga Grantiņa, bet galveno biennāles balvu jau saņēmis Lietuvas paviljons par ekoloģisko operu performanci  Saule un jūra / Sun & Sea (Marina). Iespaidīgo mākslas izstādi var apskatīt līdz 24. novembrim. Labiennale.org


Debesu zirgs. Speeder

Amerikāņu kompānija JetPack, šķiet, atradusi atbildi uz jautājumu — kas notiek tad, ja motociklu sakrusto ar popkultūras franšīzi Zvaigžņu kari? Tā rodas lidojošs motocikls, kas spēj pacelties un nolaisties vertikāli. Speeder spēs sasniegt ātrumu 240 km/h, lidojuma ilgums — līdz 22 minūtēm. Braucēja maksimālais svars — 105 kg. Kompānija jau tagad pieņem pasūtījumus, prasot 10 000 ASV dolāru depozītu. Pirmais prototips gan būs gatavs tikai gada laikā. Lidojošā motocikla pilnā cena — 380 000 dolāru.


Zivs mežā. Stingray Tree Tent

Pērn notikušajā brīvdabas atpūtas piederumu izstādē Denverā uzmanību piesaistīja britu kompānijas Tentstile jaunākais produkts, kas tagad pieejams tirgū: telts un guļamtīkla krustojums. Proti, tiem, kas nevēlas nakšņot uz zemes, vai arī tā ir mitra un drēgna pēc lietus, telti iespējams iekārt kokos. Turklāt šis produkts izskatās ļoti eleganti un ne velti nosaukts elegantās zivs rajas vārdā. Telts spēj noturēt 400 kg, tātad piemērota trim pieaugušajiem vai diviem pieaugušajiem un diviem bērniem. Kompānijas biežāk uzdoto jautājumu sadaļā atvēlēta vieta vaicājumam: «Kāpēc jūsu produkts ir tik dārgs?» Un paskaidrojums: «Pirmajā vietā mums ir klientu drošība. Mūsu teltis ir izgatavotas no visaugstākās kvalitātes materiāliem, lai jūsu atpūta būtu ērta un droša.» Tentsile.co.uk. 699 eiro.


Nāvi neliešiem! Mosquito Killer

Ķīniešu kompānija Baseus radījusi modernas odu lamatas: uzmācīgie knišļi vispirms tiek pievilināti ar specifisku ultravioletā starojuma viļņu garumu un pēc tam iesūkti ierīcē, kur to samaļ septiņas propellera lāpstiņas. Iespējams regulēt ierīces jaudu, piemēram, naktī izvēlēties mazāku un attiecīgi arī klusāku propellera ātrumu.
Aliexpress.com. 42 ASV dolāri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu