Krievijas pirksts? • IR.lv

Krievijas pirksts?

6
Pāvels Meļņikovs. Zīmējums — Mārtiņš Upītis
Indra Sprance

Pēterburgas miljonāram Pāvelam Meļņikovam, ar kuru saistītos īpašumos Somijas salās notika milzīga kratīšanas specoperācija, pieder plaši īpašumi arī Latvijā — gan pie jūras, gan pierobežas novados Latgalē, noskaidroja Ir. Viņam ir termiņuzturēšanās atļauja, bet pašlaik Drošības policija veic atkārtotu izvērtējumu

Klusums jūrā un krastā. Vienā no trim kempinga Klintis karogu mastiem uzvilkts Latvijas karogs. Pārējie divi stāv tukši. Gabaliņu tālāk pie sētas piestiprināta vēl viena smaila kārts. Vietējie novērojuši, ka tā palīdz orientēties helikopteram, kas tepat zālājā nolaižas. Tas gan notiekot reti. «Šovasar kādas divas reizes atlidoja,» par kempinga saimnieku ierašanos stāsta kaimiņiene Gaida Rinke, kuras īpašums atrodas blakus.

Kempingā ir vairāki koka namiņi, pirms gadiem uzbūvēts krodziņš, kas darbojas tikai vasarā, daudzi atpūtas galdi un dažas lapenes. Lai gan klientu rudens un ziemas sezonā tikpat kā nav, īpašums tiek cītīgi apsargāts — ir sargs, notiek pastāvīga videonovērošana, bet naktīs teritorija ir izgaismota.

Kempings Klintis atrodas Tūjas tuvumā, tas plešas divos zemesgabalos 10,7 hektāru platībā dabas lieguma teritorijā. Īpašums pieder firmai Baltijas Pērle, kuras dibinātājs ir Pāvels Meļņikovs (54) — miljonārs no Sanktpēterburgas, kurš pie turības ticis santehnikas biznesā.

Viņš ir tas pats Krievijas pilsonis, kura īpašumos Somijas rietumu krasta arhipelāgā šoruden notika vērienīgas kratīšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu