Pat bērni var uztaisīt

Ieva Puķe
Print Friendly, PDF & Email

Franči majonēzi parasti nepērk veikalos, bet pirms maltītes ātri samaisa mājās. Tā ir saules dzeltenumā, jo tiek gatavota no lauku olas un labas saulespuķu eļļas

Patiesību par Provansas majonēzi uzzināju… Latgalē, ceļojot ar franču žurnālistu grupu. Smejoties viņi aplūkoja krāsainos polietilēna paciņu krāvumus veikalu plauktos. Skaidroja, ka Francijas Provansas reģionā nekādas īpašas majonēzes neesot. Vai, precīzāk, nav itin nekādas vajadzības šo produktu tā nosaukt un pārdot supermārketos. Jo Provansā, tāpat kā citur Francijā, majonēze tradicionāli tiek gatavota mājās. Un process ir pavisam vienkāršs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu