Pat bērni var uztaisīt • IR.lv

Pat bērni var uztaisīt

Ieva Puķe

Franči majonēzi parasti nepērk veikalos, bet pirms maltītes ātri samaisa mājās. Tā ir saules dzeltenumā, jo tiek gatavota no lauku olas un labas saulespuķu eļļas

Patiesību par Provansas majonēzi uzzināju… Latgalē, ceļojot ar franču žurnālistu grupu. Smejoties viņi aplūkoja krāsainos polietilēna paciņu krāvumus veikalu plauktos. Skaidroja, ka Francijas Provansas reģionā nekādas īpašas majonēzes neesot. Vai, precīzāk, nav itin nekādas vajadzības šo produktu tā nosaukt un pārdot supermārketos. Jo Provansā, tāpat kā citur Francijā, majonēze tradicionāli tiek gatavota mājās. Un process ir pavisam vienkāršs.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonements, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu