Nacionālajā bibliotēkā aplūkojama izstāde "Gleznains ceļojums no Dzērbenes līdz Sicīlijai" • IR.lv

Nacionālajā bibliotēkā aplūkojama izstāde “Gleznains ceļojums no Dzērbenes līdz Sicīlijai”

33
Karls Gothards Grass. “Dorotejas līksme”. Akvarelis. 1792.

Mākslinieka un literāta Karla Gotharda Grasa darbi

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) no 11.jūlija būs aplūkojama mākslinieka un literāta Karla Gotharda Grasa izstāde “Gleznains ceļojums no Dzērbenes līdz Sicīlijai”, raksta aģentūra LETA. Ekspozīcijā tiks atspoguļota Grasa dzīve un radošā darbība, kura atgādina par apgaismības centienu uzviļņoto jūsmu, kas atbalsojās arī Vidzemē, kā arī par Eiropas kultūras vēsturisko vienotību un Latvijas kultūras tradicionālo pastāvēšanu šajā bagātajā kultūrtelpā. 

Izstādē būs apskatāmi Grasa akvareļi, grafikas, zīmējumi un gleznas no Tartu Universitātes bibliotēkas, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Mūkusalas mākslas salona kolekcijām. Tāpat būs eksponēti arī reti izdevumi un rokraksti, tostarp sarakste ar Garlību Merķeli un Johana Kristofa Broces oriģinālais manuskripts ”Monumente” no LU Akadēmiskās bibliotēkas krājuma. 

Izstādes kuratores ir mākslas vēsturniece Edvarda Šmite un kultūras vēsturniece Aija Taimiņa. Līdzās izstādei no 21.septembra līdz 22.septembrim LNB notiks Grasa 250.dzimšanas dienai veltīta starptautiska zinātniska konference ”Mākslinieks un rakstnieks Karls Gothards Grass Vidzemē un Eiropā”. Konferencē piedalīsies viņa daiļrades pētnieki no Latvijas, Vācijas, Šveices, Igaunijas, Itālijas un Kipras. 

Izstādi LNB varēs aplūkot līdz 24.septembrim. 

Ieeja bez maksas.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu