Ar izrādi Brīvdabas muzejā atklās izrādes "Skroderdienas Silmačos" turneju • IR.lv

Ar izrādi Brīvdabas muzejā atklās izrādes “Skroderdienas Silmačos” turneju

33
NULL

Pēc tam iestudējums tiks izrādīts Alūksnē, Rēzeknē, Smiltenē un Saldū. Noslēdzošais pasākums Druvienā

Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā piektdien, 16.jūnijā plkst.19 atklās izrādes “Skroderdienas Silmačos” vasaras saulgriežu turneju, raksta aģentūra LETA.

“Skroderdienas Silmačos” īpašā turneja tiek organizēta par godu iestudējuma 115. gadadienai kopš tā pirmizrādes. Iestudējums tiks izrādīts arī Alūksnē, Rēzeknē, Smiltenē un Saldū. Bet turnejas noslēdzošais pasākums notiks 23.jūnijā, kad Līgo svinētāji varēs pulcēties leģendārajā “Silmaču” vietā – Druvienas estrādē. Izrādes sāksies plkst.20, bet no plkst.18 būs atklāts pirmsjāņu gadatirgus. 

Izrādes turnejā piedalīsies aktieri Elīna Vāne, Edgars Pujāts, Ģirts Ķesteris, Ieva Puķe, Regīna Devīte, Gints Grāvelis, Imants Strads, Dārta Daneviča, Inese Ramute, Inta Tirole, Kārlis Neimanis un Zigurds Neimanis, kurš ir arī jubilejas izrādes režisors. Lomās iejutīsies arī dziedātāji Ieva Sutuguova un Nikolajs Puzikovs. 

Katru iestudējumu kuplinās arī vietējie tautas deju un koru kolektīvi, kas ne tikai uzstāsies, bet iesaistīs visus skatītājus kopīgā svētku ielīgošanā. Dažās pilsētās izrādēs pievienosies arī kultūras žurnālists Andrejs Volmārs, kuram būs uzticēta Pindaka loma. 

Biļetes uz brīvdabas izrādēm iespējams iegādāties ”Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā, kā arī izrāžu norises vietās uz vietas.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu