LNMM notiks starptautiskā muzeju nozares konference "We Are Museums 2017" • IR.lv

LNMM notiks starptautiskā muzeju nozares konference “We Are Museums 2017”

27
NULL

Trešdien Kaņepes kultūras centrā pasākums “Tech Loves Culture”, uz kuru ideju apmaiņai tiks aicināts jebkurš interesents

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) no 12. līdz 14.jūnijam notiks starptautiskā muzeju nozares konference “We Are Museums 2017”, raksta aģentūra LETA. Konferencē trīs dienu garumā notiks diskusijas par kultūras un inovāciju krustpunktiem, kā arī muzeju speciālistu pieredzes apmaiņa.

Konferences dalībnieki koncentrēsies uz jaunām muzeju darbības formām, pārmaiņām un izaicinājumiem muzejos. Līdz ar tehnoloģiju un digitālās vides attīstību, izmaiņām sabiedrībā un cilvēku dzīves stilā mainās arī muzeji, kas izstrādā oriģinālas stratēģijas, lai uzrunātu un iesaistītu savu auditoriju, kā arī nodrošinātu to ilgtspējīgu pastāvēšanu. Pirmajās divās dienās tiek plānota konference ar prezentācijām un radošajām darbnīcām. Savukārt trešajā dienā Kaņepes kultūras centrā notiks īpašs atvērta tipa pasākums “Tech Loves Culture”, uz kuru ideju apmaiņai tiks aicināts jebkurš interesents. 

Kopumā konferencē piedalīsies 40 runātāji un darbnīcu vadītāji no ievērojamiem muzejiem un kultūras centriem: Luvras muzeja, Austrālijas Kustīgā attēla centra , Teita un Velkama kolekcijas, Frankfurtes Ebreju muzeja, Endija Vorhola muzeja, Varšavas Nacionālā muzeja un Aušvicas-Birkenavas Valsts muzeja, Igaunijas Nacionālā muzeja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Helsinku pilsētas muzeja, Dānijas Nacionālās galerijas un Sieviešu muzeja Orhūsā, kā arī no Ziemeļvalstu kultūras vēstures muzeja. 

Forums “We Are Museums” norisinās kopš 2013.gada, un šogad svinēs savu piekto jubileju. Līdz šim konference notikusi Viļņā 2013.gadā, Berlīnē 2014.gadā, Varšavā 2015.gadā un Bukarestē 2016.gadā.

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu