Dailes teātrī pirmizrāde Tenesija Viljamsa drāmai "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde Tenesija Viljamsa drāmai “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta”

29
Skats no izrādes. Lomās Rēzija Kalniņa un Lauris Dzelzītis. Foto Daina Geidmane

Režisore Laura Groza-Ķibere. Lomās Rēzija Kalniņa, Lauris Dzelzītis, Lilita Ozoliņa, Juris Žagars, Ieva Segliņa, Intars Rešetins un citi 

Dailes teātrī ceturtdien, 25.maijā plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā Tenesija Viljamsa dramatiskā drāma “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta”, raksta aģentūra LETA. 

Šī izrāde ir viens no pazīstamākajiem Tenesija Viljamsa darbiem un viņa paša mīļākā luga, kas 1955.gadā ieguva Pulicera prēmiju dramaturģijā. Kā vēsta izrādes anotācija, bagātā uzņēmēja Lielā Tēta ģimene sapulcējas kopā, lai nosvinētu viņa dzimšanas dienu. Viesībām ir iemesls – Lielais Tētis ir uzzinājis labus jaunumus par savu veselību, kas lika raizēties visai ģimenei. Tādai ģimenei, kurā viss ir meli un visi ir meļi. 

Lomas jauniestudējumā atveido Rēzija Kalniņa, Lauris Dzelzītis, Lilita Ozoliņa, Juris Žagars, Ieva Segliņa, Intars Rešetins, Dainis Gaidelis, kā arī Kārlis Pārups un Paula Pārupa. Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs un video mākslinieks “-8”, kostīmu māksliniece irKristīne Pasternaka un gaismu mākslinieks ir Jānis Sniķers. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu