Kinoteātrī "Kino Bize" izrādīs filmas par cilvēkstāstiem Tuvo Austrumu karstajos punktos • IR.lv

Kinoteātrī “Kino Bize” izrādīs filmas par cilvēkstāstiem Tuvo Austrumu karstajos punktos

37
Kadrs no filmas "Sīrijas mīlasstāsts"

Britu režisora Šona Makalistera dokumentālās filmas “Sīrijas mīlas stāsts” un “Negribīgais revolucionārs”. Seanss trešdien, 24.maijā plkst.18

Kinoteātrī “Kino Bize” trešdien, 24.maijā plkst.18 īpašā dubultseansā izrādīs britu režisora Šona Makalistera dokumentālās filmas “Sīrijas mīlas stāsts” (2015) un “Negribīgais revolucionārs”, raksta aģentūra LETA. 

Filmās ir attēloti spēcīgi cilvēkstāsti no Tuvo Austrumu karstajiem punktiem, kas ļauj ielūkoties šā reģiona saspīlējumos no īpaši personīga skatu punkta. Režisors sekoja Sīrijas opozicionāru ģimenes gaitām piecu gadu garumā un tūristu gida Kaisa pārejai no Jemenas revolūcijas skeptiska novērotāja uz aktīvu tās dalībnieku. Makalisters savas filmas veido britu jaunā viļņa tradīcijās, skarot sociālo tematiku un strādājot ar mērķi veicināt pārmaiņas sabiedrībā. Savu pirmo filmu viņš uzņēma vienā no savām darba vietām zirņu fabrikā, bet vēlāk, sadarbībā ar BBC, viņš pievērsās tieši Tuvo Austrumu reģiona valstīm. 

Šona Makalistera  filmās tiek atainotas vienkāršu cilvēku dzīves, kas, iekļuvušas politisku un personīgu konfliktu varā. Gadu gaitā Makalisters ir saņēmis dažādas prestižas balvas un nominācijas. “Sīrijas mīlas stāsts” ir Makalistera pazīstamākā filma, kura 2015.gadā tika nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai kā gada labākā dokumentālā filma.

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu