DMDM notiks sarunas par Sutas ieguldījumu Latvijas lietišķās mākslas attīstībā • IR.lv

DMDM notiks sarunas par Sutas ieguldījumu Latvijas lietišķās mākslas attīstībā

33
NULL

Sarunā piedalīsies mākslinieks Kristians Brekte

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) 17.maijā plkst.17 norisināsies sarunas ar mākslinieku Kristianu Brekti par Romana Sutas ieguldījumu Latvijas lietišķās mākslas un dizaina attīstībā, raksta aģentūra LETA.

Projekts “Romans Suta – 120. Universālā mākslas formula” notiek paralēli divos muzeja departamentos – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā un DMDM. Sarunu galvenā tēma būs DMDM izstādē apskatāmie mākslas darbi, kas apskatei ir izlikti gan no muzeja kolekcijas, gan arī vairākām privātkolekcijām. Pasākuma gaitā tiks runāts arī par Sutas idejām interjera un lietišķo priekšmetu izveidē, kā arī to praktisko realizāciju – veiksmēm un izaicinājumiem, kā arī daudziem citiem interesantiem meistara radošās biogrāfijas faktiem. 

Savukārt ekspozīcijas scenogrāfs, mākslinieks Brekte, interesentiem pastāstīs par izstādes iekārtojuma specifiku un galvenajiem tās akcentiem. 

Romans Suta bija ne vien gleznotājs un grafiķis, scenogrāfs, grāmatu ilustrators, mākslas teorētiķis un pedagogu, bet gan arī viens no Latvijas dizaina skolas pamatlicējiem. 

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu