Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs skatāma Kristapa Zariņa gleznu izstāde • IR.lv

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs skatāma Kristapa Zariņa gleznu izstāde

17
Kristapa Zariņa glezna no izstādes “Un atkal “ziedošu jaunavu pavēnī””

Gleznotāja iedvesmas avots – Marsela Prusta romāns “Ziedošo jaunavu pavēnī”

Trešdien, 19. aprīlī, plkst. 17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izstāžu zālē (1. stāvā) tiks atklāta mākslinieka Kristapa Zariņa gleznu izstāde “Un atkal “ziedošu jaunavu pavēnī””, informē LNB.

Izstāde apskatāma līdz 21. maijam LNB darba laikā. Ieeja bez maksas.

Izstādes nosaukums veido atsauci uz franču rakstnieka Marsela Prusta (1871-1922) romāna “Zudušo laiku meklējot” otro grāmatu “Ziedošo jaunavu pavēnī”. Ņemot vērā šo saikni, izstādi papildina arī visi LNB krājumā esošie Marsela Prusta romānu izdevumi.

Jaunajos Kristapa Zariņa lielformāta darbos mākslinieks atspoguļo “brīdi pirms” – kad rotaļa var beigties ar noziegumu, bet tā var arī nebeigties. Ziedu ieskautas meitenes šķiet bezkaislīgas, taču mākslinieka vēstījums tāds nav.

Sakarā ar izstādi un jaunajiem darbiem izdots arī gleznotāja darbu katalogs, kurš vēlāk būs pieejams LNB Konrāda Ubāna Mākslas lasītavā (4. stāvā).

Gleznotājs Kristaps Zariņš (1962) ir daudzu izstāžu autors Latvijā un ārvalstīs. Viņš ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors un prorektors. Pēdējos gados īpaši ievērību guvušas K. Zariņa gleznas no cikla “Pasaules pilsētas”, kuru Kristaps Zariņš veidojis, apceļojot pasauli kopā ar gleznotāju, profesoru, LMA rektoru Alekseju Naumovu.

 

 

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu