Galerijā "Istaba" jauna izrāde bērniem "Karnevāls un kartupeļu salāti" • IR.lv

Galerijā “Istaba” jauna izrāde bērniem “Karnevāls un kartupeļu salāti”

29
Izrādes publicitātes attēls

Izrāde veidota pēc Andrusa Kivirehka grāmatas motīviem. Piedalās režisors un aktieris Jānis Znotiņš un aktrise Ance Muižniece

No 26. marta – sestdienās, svētdienās bērniem un to vecākiem ir iespēja noskatīties jaunāko režisora Jāņa Znotiņa izrādi “Karnevāls un kartupeļu salāti”, kas pēc A. Kivirehka tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem, informē izrādes veidotāji. Grāmatu tulkojis Guntars Godiņš, ilustrējis Edmunds Jansons, tā izdota bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs”. 

Grāmata sava veida turpinājums vairākkārt izpārdotajai grāmatai “Kaka un pavasaris”, pēc kuras motīviem veidotā Jāņa Znotiņa izrāde ieguva “Spēlmaņu nakts” balvu kā gada labākā izrāde bērniem vai jauniešiem 2015./2016. gada sezonā. 

Izrāde tiks spēlēta galerijas Istaba telpās, to veido – režisors un aktieris Jānis Znotiņš un aktrise Ance Muižniece. 

Režisors uzsver, ka tieši galerijas “Istaba” telpas unikalitāte un it kā nepiemērotība izrādēm ir tas, kas uzrunā radošo grupu un skatītājus. “Viņi ierodas uz izrādi, bet reizēm nemaz nepamana, ka izrāde jau sākusies,” saka Jānis Znotiņš. Gan grāmata, gan izrāde runā par empātiju jeb spēju just to, ko jūt citi. Par bērnu iekļaušanos sabiedrībā. Viņu prasmi pieņemt pasaules noteikumus, cenšoties saglabāt savu būtību, unikalitāti.  

Stāsts sākas pavisam vienkārši. Mijai ir dzimšanas diena. Ieradusies ir Katrīna, Mijas labākā draudzene. Oskars, kurš ir drukns zēns un kuram patīk kārtīgi paēst, arī mazais Aksels. Viņš ir ļoti sīks, var ielīst visur, pat galda atvilktnē. Bērni nolemj spēlēt karnevālu. Atliek tikai izvēlēties lomas.

Pirmizrāde 26. martā. Nākamās izrādes – 1., 15., 23., 29. aprīlī. Biļetes var iegādāties galerijā “Istaba” un www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas galerijas feisbuka lapā

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu