Nacionālajā mākslas muzejā atklās Guntara Sietiņa personālizstādi "Riņķa kvadratūra" • IR.lv

Nacionālajā mākslas muzejā atklās Guntara Sietiņa personālizstādi “Riņķa kvadratūra”

24
Guntars Sietiņš. Rakstzīmes. Darbs no izstādes "Riņķa kvadratūra"

Izstāde ir metafora mēģinājumam izdarīt neiespējamo – neredzamo padarīt redzamu

Piektdien, 17. martā plkst.17 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas 4.stāva izstāžu zālēs tiks atklāta Guntara Sietiņa personālizstāde “Riņķa kvadratūra”, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē eksponētas kompozīcijas galvenokārt mecotintas un akvatintas tehnikā. Mecotintai raksturīgs samtains melns tonis, tajā var panākt smalki niansētas pārejas, bet akvatinta piemērota vienmērīgu tonālu laukumu veidošanai. “Riņķa kvadratūra” ir metafora mēģinājumam izdarīt neiespējamo – neredzamo padarīt redzamu. Mikrokosma un makrokosma attiecību filozofija, ka neeksistē kāds ārējs Visums, bet visas lietas ir savstarpēji saistītas, Sietiņa mākslā parādās kā spēle ar skatītāja uztveri, kurā mākslinieks ar optisku ilūziju rādīšanu uzdod jautājumus par realitāti. 

Sietiņš ir grafiķis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un Grafikas katedras vadītājs. Mākslinieka jaunajā izstādē “Riņķa kvadratūra” apmeklētāji ieraudzīs vairāk nekā 20 darbus, kas tapuši laikā no 2012. līdz 2017.gadam, bet 12 no tiem autors radījis īpaši šim projektam. 

Izstāde būs apskatāma līdz 30.aprīlim. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu