Nespējot sastrādāties ar VM, amatus pamet Austrumu slimnīcas vadība • IR.lv

Nespējot sastrādāties ar VM, amatus pamet Austrumu slimnīcas vadība

40
Anita Slokenberga. Foto: Ieva Lūka, LETA.

No amata atkāpušies Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viestura Boka.

Atlūgumus abi valdes locekļi iesnieguši šodien slimnīcas dalībnieku ārkārtas sapulcē. VM norāda, ka kapitālsabiedrības valdes loceklis var jebkurā laikā atstāt valdes locekļa amatu, par to iesniedzot paziņojumu, ziņo aģentūra LETA.

Slokenberga no amata atkāpusies, jo neredz, ka Veselības ministrija (VM) kā nozares politikas plānotāja vēlētos risināt nozarei svarīgas problēmas.

Kā aģentūrai LETA sacīja Slokenberga, “es neredzu iespēju turpināt vadīt slimnīcu pašreizējās veselības ministrijas nostājas sakarā”. Viņa norādīja, ka vairākkārt ir vērsusi uzmanību uz to, ka universitāšu slimnīcu situācija ir kritiska un to pastāvēšana ir apdraudēta.

Nozarē ir ļoti samilzušas problēmas – gan darba samaksa, gan pakalpojumu pieejamība, gan ārstniecības personāla noslodze un vecums, skaidroja Slokenberga un piebilda, ka VM patlaban šos jautājumus nevēlas risināt. “VM nepilda savus kā veselības politikas plānotāja uzdevumus visas sabiedrības interesēs,” uzskata nu jau bijusī Austrumu slimnīcas vadītāja.

Slokenberga uzsvēra, ka problēmas nav tikai dzemdniecībā, bet problēmas ir visā nozarē. “Tā ir bumba ar laika degli, bet redzējuma nav,” izteicās bijusī slimnīcas vadītāja. Uz vakantajām valdes locekļu amata vietām atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam tuvākajā laikā tiks izsludināti atklāti konkursi.

Slimnīcas valdē darbu turpina valdes locekļi Artūrs Bērziņš un Kaspars Plūme.

 

Komentāri (40)

Mantrausis 24.02.2017. 08.52

Vakardienas atbilde no ministrijas bija īpatna. Jau labu laiku šķiet, ka Valsts Kontrole ir iestāde, kuras uzdevums ir radīt sajūtu, ka valstī nekas nav kārtībā. Ir kaut kāds ziņojums, par kuru daudz nekas nav zināms. Runājot ar cilvēkiem, kas saskaras ar VK revizijām, iespaids divējāds: protams, nevienam nepatīk revīzija, bet tā nereti ir neprofesionāla un nekompetenta. Ja tiek prasīta burtiska normatīvo aktu izpilde, baidos, ka valsts var virzīties uz dziļo bedri (patlaban esam seklākā), jo likumrakstu sacerētāju kvalitāte ir vāja. Tātad…

Šķiet, ar šo visu mūs atkal māna….

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu