Asads: Tramps būs "dabisks sabiedrotais", ja cīnīsies pret teroristiem • IR.lv

Asads: Tramps būs “dabisks sabiedrotais”, ja cīnīsies pret teroristiem

40
Donalds Tramps. Foto: Dominick Reuter, AFP/ LETA

Intervijā laikrakstam “The Wall Street Journal” Tramps sacīja, ka viņam ir “pretējs viedoklis par Sīriju nekā daudziem cilvēkiem”.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads otrdien demonstrētā intervijā paziņoja, ka jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps būs “dabisks sabiedrotais”, ja pildīs savu solījumu cīnīties pret teroristiem, ziņo LETA.

“Mēs nevaram pateikt, ko viņš grasās darīt, bet, ja … viņš grasās cīnīties pret teroristiem, tad, protams, mēs būsim sabiedrotais, dabisks sabiedrotais šajā ziņā [tāpat kā] ar Krieviju, ar Irānu, ar daudzām citām valstīm,” Sīrijas prezidents sacīja intervijā Portugāles valsts telekanālam RTP. 

Atbildot uz jautājumu par Trampa kampaņā paustiem izteikumiem, ka ASV vajadzētu vairāk koncentrēties uz cīņu pret grupējumu “Islāma valsts”, Asads sacīja, ka viņš apsveiktu šādu soli, bet ir piesardzīgs. “Es teiktu, ka tas ir daudzsološi, bet vai viņš to spēj izpildīt?” teica Asads. “Vai viņš var rīkoties šai ziņā? Kā ir ar pretējiem spēkiem administrācijā, ar vairākuma medijiem, kas bija pret viņu? Kā viņš var tikt ar to galā?” jautāja Asads. “Tāpēc mums vēl ir šaubas, vai viņš varēs rīkoties vai dzīvot atbilstoši saviem solījumiem. Tāpēc mēs esam ļoti piesardzīgi, spriežot par viņu, jo sevišķi tādēļ, ka viņš iepriekš nav bijis politiskā amatā,” sacīja Asads. 

Pagājušonedēļ intervijā laikrakstam “The Wall Street Journal” Tramps sacīja, ka viņam ir “pretējs viedoklis par Sīriju nekā daudziem cilvēkiem”. Tramps arī teica, ka gadījumā, ja ASV uzbruktu Asadam, “mēs nonāktu pie cīņas pret Krieviju” kā Sīrijas režīma sabiedroto. 

Asads arī apsūdzēja ASV par iejaukšanos citu valstu lietās. “Viņi domā, ka ir pasaules policija. Viņi domā, ka ir pasaules tiesnesis. Viņi tādi nav,” teica Sīrijas prezidents.

Komentāri (40)

atrium 16.11.2016. 12.46

Cīņā pret terorismu tieši ar Asadu būtu jāsāk, bet Obama ir izdodams sodīšanai ar kaujas gāzi noindēto sīriešu tuviniekiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu