Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Amerikāņu saldumiņš
Kristīne Simsone


oooo
 Amerikāņu saldumiņš / American Honey. Nedēļas prieks – viena no šāgada Kannu kinofestivāla favorītēm pašmāju repertuārā. Britu režisores Andreas Arnoldas veidotā ceļa drāma par kādas jaunas meitenes (lieliskā Saša Leina) vētraino, nepieradināto braucienu cauri ASV vidienei ir sulīgs un juteklisks jauneklības portretējums. Estētiski izceļot pat visikdienišķākās detaļas, Arnolda ir radījusi izteiksmīgu darbu, kas ataino pasauli un attiecības jaunības bezbailīgumā un azartiskumā. Gandrīz trīs stundas garš kinobaudījums. Jāredz! Kino no 11. novembra.

oooo Septiņas neveiklas seksa reizes. Latvijas Kultūras akadēmijas absolventes, arī traģikomēdijas Četri mielasti režisores Lienes Lindes jaunākā īsfilma ir vietējā kino kontekstā oriģināls darbs – šķiet, seksualitāte, turklāt no sievietes perspektīvas nav bijusi atainota tik grodi un godīgi. Personiskā filma, asprātīgi apvienojot gan kino veidošanas – konkrēti ideju aizstāvēšanas – un seksa tēmu, veikli manevrē starp asprātīga humora un smeldzīga cilvēciskuma cauraustām epizodēm, finālā atstājot spēcīgu mazuma piegaršu, jo gribas, lai stāsts turpinās. Kino Citadele 13. novembrī plkst. 11, kinofestivālā Spektrs.

ooo Gaisma okeānā / The Light Between Oceans. Izcilās attiecību drāmas Blue Valentine režisors Dereks Sienfrānss diemžēl zaudē tvērienu – viņa jaunākās filmas, tāda paša nosaukuma bestsellerā balstītās drāmas stāsts ir kā baltiem diegiem šūts: nenostrādāts un maķenīt virspusējs. Tāpēc vēstījumā par bākas uzrauga (Maikls Fasbenders) un viņa sievas (Alīsija Vikandere) lēmumu pieņemt jūrā atrastu bērnu aci gribas piesiet abu galveno lomu atveidotāju aktierspēlei un vizuālajai pasaulei – tā ir 20. gadsimta pirmās puses gaumīgs atspoguļojums -, nevis sekot notikumu attīstībai. No 11. novembra

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu