Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Pagaidām nenoskaidroti cilvēki Ņujorkā uz Manhetenas tilta, kas savieno Manhetenu un Bruklinu, izkāruši lielu plakātu ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina portretu, Krievijas karogu un uzrakstu «Miera nesējs». Par plakāta izkāršanu neviens nav aizturēts.

Nedēļas notikumi pasaulē

Polijas parlamenta Tieslietu un cilvēktiesību komiteja noraidījusi pretrunīgi vērtēto likumprojektu par abortu pilnīgu aizliegumu – tas nosūtīts atpakaļ parlamenta locekļiem pārskatīšanai. Likumprojekts, kas izsauca plašus protestus, paredzēja cietumsodu sievietēm, kas veic abortus, kā arī ārstiem, kas būs izraisījuši «ieņemta bērna nāvi».

Nobela Miera prēmija šogad piešķirta Kolumbijas prezidentam Huanam Manuelam Santosam par centieniem izbeigt valsts vairāk nekā 50 gadus ilgstošo pilsoņkaru. «Prezidents Santoss iniciēja sarunas, kuru kulminācija bija miera līgums starp Kolumbijas valdību un FARC kaujiniekiem, un nemitīgi mēģinājis virzīt uz priekšu miera procesu,» teikts komitejas paziņojumā.

Nobela prēmija ekonomikā šogad piešķirta britu izcelsmes ASV zinātniekam, Hārvarda Universitātes profesoram Oliveram Hārtam un Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta profesoram Bengtam Holmstremam no Somijas par viņu ieguldījumu kontraktu teorijas attīstībā. Tā ir visaptveroša sistēma, lai analizētu dažādas problēmas kontraktu izstrādē, to skaitā uz veiktspēju balstītu atalgojumu augstākā līmeņa vadītājiem, atskaitījumus un līdzmaksājumus apdrošināšanā un valsts sektora darbību privatizāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu