Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Kad nodziest gaisma
Kristīne Simsone

 


ooo
 Džeisons Borns / Jason Bourne. Džeisona Borna filmu sērijas piektā darba veiksmei, šķiet, ir viss, ko var vēlēties: no jauna režisors ir Pols Grīngrāss (viņš arī spēcīgo Borna pārspēks un Borna ultimāts veidotājs), un titullomā atgriezies Mets Deimons. Taču īstā zvaigzne šoreiz ir zviedru aktrise Alīsija Vikandere noslēpumainas CIP kibernodaļas vadītājas lomā; viņas personāžs sagādā visspēcīgāko intrigu. Citādi – minimāls saturs un izstieptas vajāšanas ainas. No 29. jūlija.

ooo Kad nodziest gaisma / Lights Out. Zviedru režisoru Deividu Sandbergu nevar uzslavēt par oriģinalitāti, taču viņa vadībā šī šausmu filma cienīgi kuģo cauri primitīvo dramaturģijas paņēmienu jūrai. Iztiekot bez graujošiem specefektiem, lietā tiek likti elementāri gaismas un skaņas knifi, kas spēj nobiedēt pa īstam – tumsa un nespēja skaidri saskatīt, izrādās, liek sarosīties iztēlei. No 29. jūlija.

ooo Spoku mednieki / Ghostbusters. Ivana Reitmana 1984. gada kulta komēdijas pārfilmējums atšķirībā no oriģināla ir pārejoša vasaras kino dēka. Taču, lai arī ātri «pagatavota» un humorā nereti pavirša, Spoku mednieki (precīzāk, mednieces) ir azartisks un dzīvelīgs urbānais spoku stāsts. No 29. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu