Austrija plāno slēgt vēstniecības Baltijas valstīs • IR.lv

Austrija plāno slēgt vēstniecības Baltijas valstīs

14
Austrijas valsts karogs. Foto: EPA/LETA

Pakalpojumi Baltijas valstu iedzīvotājiem tiks nodrošināti Vīnē vai kādā citā reģionam tuvā valstī

Austrija plāno slēgt savas vēstniecības Baltijas valstīs un Maltā, tā vietā atverot pārstāvniecības citās stratēģiski nozīmīgās vietās, raksta Austrijas ziņu aģentūra APA.

Vēstniecības Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī Maltā plānots slēgt līdz 2018.gada rudenim, informējis Austrijas ārlietu ministrs Sebastjans Kurcs.

Pēc vēstniecību slēgšanas pakalpojumi Baltijas valstu iedzīvotājiem tiks nodrošināti Vīnē vai kādā citā reģionam tuvā valstī, piemēram, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, ziņo LETA.

Kurcs noraidījis pieņēmumu, ka minēto vēstniecību slēgšana ir pretrunā ar aktuālajām norisēm – Ukrainas krīzi un bēgļu centieniem pāri Vidusjūrai nokļūt Eiropā.

Pārmaiņu plāns paredz atvērt vēstniecību Baltkrievijā, Moldovā vai Gruzijā. Austrijas ārlietu ministrs sacījis, ka Austrija koncentrēsies uz tām valstīm, kurām ir īpaši sarežģītas attiecības ar Krieviju. Turklāt Igaunija, Latvija un Lietuva ir pārstāvētas Eiropas Savienībā un NATO.

Austrijas ārlietu dienesta pārmaiņu plāns paredz stiprināt pārstāvniecību politiski nozīmīgos reģionos, kā arī izaugsmes un inovāciju centros, piemēram, Austrijas ārlietu dienests plāno paplašināt klātbūtni ASV Silīcija ielejā. Plānots atvērt jaunas vēstniecības Singapūrā un Katarā.

Austrijas ārlietu dienesta reforma līdz 2019.gadam ļaus valstij ietaupīt 39 miljonus eiro.

 

Komentāri (14)

aivars15 27.06.2015. 13.39

ES ārlietu ministriem ir obligātas oficiālās ikmēneša sapulces. Plus vēl NATO sapulces un ja pēkšņi notiek kaut kas.

Finanšu ministriem arī ir ikmēneša obligātās tikšanās. Papildus vēl eirozonas finanšu ministru sēdes. Šonedēļ pat veselas 4 un nedēļa vēl nav galā. Viņi ir redzējuši citus ministrus vairāk kā savus kolēģus un ģimeni.

Ja Austrijas ministri grib kaut ko pārrunāt ar citiem ES ministriem, tad vēstniecība nav vajadzīga.

+5
-1
Atbildēt

0

v_rostins 27.06.2015. 18.58

Šengenas valstīm trešās valstīs būtu jāizveido kopīgs konsulārais dienests, lai prokremliskie nopirktie ierēdņi nevicinātu demogrāfisko piesārņojumu un vīzu tīkotājiem obligāti būtu jāveic pašu apmaksāti DNS testi un daktiloskopija, lai meklēšanā esoši noziedznieki ar jaunu identitāti nebrauktu uz Eiropu, un tie kuri ir pastrādājuši noziegumus ES, arī baidītos braukt.

+1
0
Atbildēt

0

Igors 27.06.2015. 13.26

Citāts no raksta: “…Austrijas ārlietu dienesta pārmaiņu plāns paredz stiprināt pārstāvniecību politiski nozīmīgos reģionos, kā arī izaugsmes un inovāciju centros,…” Vai tas ir “signāls”, ka Latvija Austrijas skatījumā ir politiski maznozīmīgs reģions? Kā arī inovāciju jomā gana depresīva valsts. Vēstniecības tradicionāli slēdz arī valstīs, kurās sākas karadarbība………

+4
-3
Atbildēt

2

    Edgars Avotiņš > Igors 28.06.2015. 09.46

    Tas nozīme tikai to, ka ES iekšpusē Vīzas nav vajadzīgas … es pat nevaru iedomāties – kas tad ir tie pakalpojumu, ko kāds Latvijas iedzīvotājs varētu gribēt no Austrijas vēstniecības.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivars15 > Igors 27.06.2015. 13.45

    Vēstniecības tradicionāli slēdz arī valstīs, kurās sākas karadarbība.

    ================================

    Skat, vienam Latvijas nīdējam ir pieeja Kremļa slepenajiem plāniem. Putins izvedīšot karaspēku no Gruzijas un Moldovas (Austrija tur atvērs vēstniecības), bet uzsāks karu Maltā un Baltijā.

    Igor, vari paskatīties, kas Putinam turpmāk ieplānots Ukrainai?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu