Dzanuškāna advokātu birojs atmaksājis Rīgas domei 35 000 eiro par pētījumu • IR.lv

Dzanuškāna advokātu birojs atmaksājis Rīgas domei 35 000 eiro par pētījumu

11
Jānis Dzanuškāns. Foto: Gatis Rozenfelds, F64

Pilsētas attīstības departaments dāvinājumā ir saņēmis Dzanuškāna apšaubāmo pētījumu

Advokātu birojs “Dzanuškāns un partneri” ir pārskaitījis Rīgas domei 35 000 eiro saistībā ar juridiskā pētījuma izstrādi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Vienlaikus Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments dāvinājumā ir saņēmis pētījumu “Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde – īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi” jaunā Rīgas teritorijas plānojuma (RTP) sekmīgai izstrādei un ieviešanai.

Kā norāda domē, pētījums tika iesniegts paredzētajā apjomā, atbilstoši noteiktajam darba uzdevumam, metodiskajiem norādījumiem un laika grafikam, tādējādi pilnībā izpildot visas līguma kvalitātes prasības, un tas, kā jau iepriekš plānots, tiks izmantots RTP izstrādē.

Latvijas Radio 3.februārī vēstīja, ka, izmantojot Publisko iepirkumu likuma normu, kas ļauj juridiskos pakalpojumus pirkt bez atklāta iepirkuma, Rīgas dome sagādājusi dāsnu līgumu domes priekšsēdētāja Ušakova padomniekam Dzanuškānam. Viņa advokātu birojam rudenī bez konkursa tika uzticēts veikt juridisku pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību, taču Rīgas pašvaldībā pētījumu parādīt tobrīd nespēja.

Dienu vēlāk Rīgas pašvaldības datubāzē “www.sus.lv” minētais pētījums tomēr tika publicēts. Pēc tam atklājās, ka pētījums ir veidots, kopējot internetā brīvi pieejamus tekstus. Pētījuma ievada divās lapās autoru pašu rakstītais oriģinālteksts bija tikai pāris teikumu – viss pārējais bija aizlienēts no internetā pieejamiem materiāliem. Piemēram, lielākā ievada daļa ir sabiedrības par atklātību “Delna” 2010.gadā izstrādātā pētījuma teksts.

Pēc skandāla nākšanas gaismā Dzanuškāns tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) un paziņoja, ka nolēmis atmaksāt pašvaldībai par pētījumu saņemtos 35 000 eiro. Tas tikšot darīts, lai novērstu jebkādas iespējamās spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem. Pašvaldība varēs izmantot šo pētījumu darba vajadzībām, kam tas ticis pasūtīts.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, kas bija pētījuma pasūtītājs, ir apmierināts ar tā kvalitāti, līdz ar to neesot pamata izvērtēt pašvaldības amatpersonu atbildību, šo pētījumu saņemot attiecīgajā kvalitātē, sacīja Ušakovs.

 

Komentāri (11)

ierados 26.02.2015. 18.08

Ušakovs paziņoja, ka pētījumam nav ne vainas. Pasūtītājs apmierināts. Tad kāpēc Dzanuškāns atdod godam nopelnīto naudu? Kāds no viņiem melo.

+6
0
Atbildēt

0

dzeris49 26.02.2015. 16.28

Cik labi, ja nepieķer – var, faktiski, izkrāpto, naudu paturēt, ja pieķer – atgriež atpakaļ, un bez problēmām un bez jautājumiem, brīnišķīga valsts Latvija.

+6
0
Atbildēt

0

Aigars Brauns 27.02.2015. 07.19

Nosauksim lietas īstajos vārdos: prasts melis un blēdis mēģināja nozagt Rīgas iedzūvotājiem 35 000 eiro. Apmēram šādu summu vidējais rīdzinieks gadā samaksā kā iedzīvotāju ienākumu nodokli. Tā nav Išakova nauda, tā ir RĪDZINIEKU nauda, kas Išakovam uzticēta pārvaldīšanai, nevis savā kabatā iebāšanai. Kā var būt, ka Dzanuškāns vispār netiek saukts pie atbildības???? Kāda starpība, kā šo notikumu klasificē Išakovs, tā nav viņa nauda. Išakovs varētu “piedot”, ja Dzanuškāns būtu iedevis viņam pa zobiem vai izvilcis viņa PERSONĪGO naudu. Žēl, ka mums nav pašvaldību lietu ministra, kurš spētu visvisādiem paštaisītiem ķeizareļiem Išakoviem un Ļembakoviem sadot pa nagiem un ierādīt īsto vietu.

+3
0
Atbildēt

1

    Unabomberz > Aigars Brauns 05.03.2015. 17.39

    Tikai viena piebilde Aigaram Braunam – ja “vidējais Rīdzinieks” gada laikā IIN samaksā 35 000 EUR, tad viņa alga ir 145 000 EUR gadā daudz šādu rīdzinieku es nezinu. Kaut kas man liek domāt, ka vidējais Rīdzinieks gadā algā saņem mazāk par 35 000 EUR gadā (2900 EUR mēnesī).

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu