FOTO: Nacionālā teātra jaunās sezonas atklāšana • IR.lv

FOTO: Nacionālā teātra jaunās sezonas atklāšana

26
Nacionālā teātra sezonas atklāšana. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Aizvadītās sezonas labākie aktieri – Doveika, Grasbergs un Lūriņa

Latvijas Nacionālais teātris 5.augustā sāka jauno, 97.sezonu ar tradicionālo atklāšanas sarīkojumu, kurā nosaukti pagājušās sezonas labākie aktieri, vēsta lsm.lv. Ceļojošo Elzas Radziņas kulonu saņēmusi Maija Doveika, Kārļa Sebra gredzenu – Gundars Grasbergs. Abiem balvas piešķirtas par lomām izrādēs ”Antigone”, ”Raiņa sapņi” un ”Migla”.

Veltas Līnes gredzens par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā ticis Ditai Lūriņai par Nastasjas Fiļipovnas lomu izrādē ”Idiots”. Speciālbalvu par izcili profesionālu sniegumu un pašaizliedzību Nacionālais teātris piešķīris aktrisei Daigai Kažociņai par psiholoģiski smago galveno lomu izrādē ”Prāts”. Grasbergs un Lūriņa balvas saņēmuši jau otro reizi.

Atklāšanas svētku pārsteigums bija brauciens ar ”Raiņa tramvaju”. Vakarā Nacionālā teātra pārstāvji tradicionāli piedalās Alfrēda Amtmaņa-Briedīša dzimšanas dienas sarīkojumā režisora mājās – muzejā – Valles ”Zvanītāju Bukās” Vecumnieku novadā. Tur īpaši sumina aktrisi un režisori Indru Rogu un aktieri Uldi Anži. Aktieri koncertē kopā ar vietējiem amatiermāksliniekiem.

No 6.augusta Nacionālajā teātrī sāksies intensīvs mēģinājumu darbs. Septembrī gaidāmas trīs pirmizrādes – 11.septembrī Raiņa “Uguns un nakts” Viestura Kairiša režijā, 19.septembrī Aktieru zālē Eliota Heiza “Ceļā uz mājām” Dāvja Auškāpa režijā un 23.septembrī LMT Jaunajā zālē Bārnija Norisa “Ciemiņi” Ināras Sluckas režijā. Pērn Nacionālajam teātrim bija mazāk apmeklētāju, nospēlētas 544 izrādes.

Komentāri (26)

andrejs 06.08.2015. 10.34

Vakar vēroju Panorāmu. Par smagiem saimnieciskiem noziegumiem NOTIESĀTAIS joprojām vada valsts iestādi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu