Liega Zelgalve, taisa biksītes ar kaķiem • IR.lv

Liega Zelgalve, taisa biksītes ar kaķiem

7
Klasiskais izmērs ir S/M, bet ASV klienti prasa arī tā dēvētos queen size modeļus.
Zane Mače

 

Dusmas, ka par algu nevar atļauties nopirkt Elīnas Dobeles zābakus, par kuriem sapņots četrus gadus, lika Liegai Zelgalvei sarosīties. Bija pērnā septembra beigas, un meitene sāka prātot par Ziemassvētku dāvanām. Internets jūsmoja par kaķu tēmu, un Liega iedomājās par biksītēm ar kaķeni. Izlēma, ka tā būtu laba dāvana draudzenēm svētkos!

Nākamā diena pagāja, «rokot» internetu un saprotot, ka šādas biksītes nopirkt nevar. Liega saka – tas nav nekas oriģināls, viņa neuzskata sevi par kaķbiksīšu izgudrotāju, bet nopirkt šādu apakšveļu tobrīd nevarēja. «Redzēju, ka arī citi prasa, kur tādas var dabūt,» par idejas pirmsākumiem stāsta meitene. Nostrādājusi četrus gadus apdrukas jomā, Liega izlēma, ka jārīkojas, un zvanīja paziņām. Sacīja, ka jāsadrukā 200 biksīšu. «Tajā brīdī nedomāju, ka tas izvērtīsies par biznesu». Ap Ziemassvētkiem pirmā partija bija gatava, bildi ar biksītēm Liega publicēja sociālajā vietnē Facebook un cilvēki «pavilkās». Dažādām draudzenēm viņa uzdāvināja 50, viņām tās likās foršas. Tad biksītes nonāca interneta bodē Etsy, pagāja pāris dienas, līdz cilvēki tās pamanīja un «aizgāja kā uguns pakulās». Tā radās zīmols Lickstarter.

Pašlaik ir deviņi biksīšu modeļi, katrs ar citādu kaķi. Liega fotogrāfiju bankā rūpīgi pēta kaķu bildes un arī to, kāds ir izvēlētās šķirnes raksturs. Svarīgi, lai uz biksītēm ir dažādu krāsu dzīvnieki, taču noteikti ir jābūt kaķenei. Ejošākās ir ar mīlīgo, zilacaino. Visām biksītēm ir miesas krāsas tonis, jo tas piestāv jebkurai ādai. Liega uzsver, ka viss tiek taisīts no nulles – uz auduma uzdrukā kaķi, pēc piegrieztnes izgriež un sašuj. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu